JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Administrativ direktör sökes till Hovrätten för Nedre Norrland samt Kammarrätten i Sundsvall

Arbetsuppgifter

Söker du ett nytt betydelsefullt, spännande och utmanade uppdrag? Vill du tillsammans med oss vara med och utveckla och uppfylla medborgarnas krav på rättsäkerhet? Då tror vi att tjänsten som administrativ direktör kan vara något för dig!

Det här kommer du att arbeta med/beskrivning av rollen

Som administrativ direktör och tillika säkerhetschef är du direkt underställd domstolscheferna, vilket innebär att du har till uppgift att biträda i arbetet med ledningen av hovrätten och kammarrätten. Du ingår i domstolarnas respektive ledningsgrupp. Detta innebär att du representerar domstolarna externt samt deltar aktivt i domstolarnas utvecklingsarbete.

Du är chef för den gemensamma administrativa enheten och har personalansvar för tretton medarbetare. Din personal på den administrativa enheten arbetar för både hovrätten och kammarrätten. På den administrativa enheten hanteras frågor som rör personal/HR, ekonomi, IT och säkerhet. Inom enheten finns även en växelfunktion som idag ger service till sjutton domstolar. Det pågår just nu ett utvecklingsprojekt tillsammans med tre andra domstolar för att se över växelfunktionen inför en lansering av Sveriges Domstolars Kontaktcenter.

Administrativa enhetens uppdrag är att ge god service och att vara ett kompetent stöd till medarbetarna på domstolarna så att de på bästa sätt kan fullgöra sitt uppdrag. Enheten arbetar även för att de personer som kommer i kontakt med domstolarna erbjuds professionellt bemötande och en trygg och tillgänglig domstol.


Kvalifikationer

Vi söker en initiativrik och kommunikativ chef som har ett väl utvecklat och stort intresse för ledarskap och att driva utvecklingsarbete utifrån ett verksamhetsfokus på helhetsnivå. Du ska kunna ta dig an arbetsuppgifter både strategiskt och operativt. Det är viktigt att du är lyhörd och tydlig då det i rollen ingår att samarbeta med andra människor.

Som administrativ direktör ska du ha god administrativ förmåga och erfarenhet av administrativa och ekonomiska frågor. Det är även av vikt att du kan fatta beslut under olika omständigheter.

Du ska ha en relevant högskole- eller universitetsutbildning inom HR eller motsvarande och därtill flera års erfarenhet inom personal- och arbetsmiljöfrågor som organisationsutveckling, kompetensförsörjning och förändringsledning.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast.

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Lönespråk ska anges.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-27
Arbetsgivarens referensnummer: A780203
Ansök här


Kontakt

Mats Åkerlund
Administrativ direktör
060-18 68 70
mats.akerlund@dom.se

Erik Brattgård
Hovrättspresident
060-18 68 01
erik.brattgard@dom.se

Ylva Johansson
Kammarrättspresident
060-18 66 01
ylva.johansson@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Hovrätten för Nedre Norrland

Hovrätten och kammarrätten är samlokaliserade i en vacker och kreativ miljö i centrala Sundsvall där drygt 90 medarbetare arbetar tillsammans.

Hovrätten och kammarrätten arbetar ständigt med att utveckla arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Det gör att arbetet hos oss är betydelsefullt, spännande och en utmaning. Vi är också mån om ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

I Sundsvall med närliggande tätorter bor cirka 110 000 personer. I Sundsvall finns förutom domstolarna ett universitet och flera statliga verk som samverkar inom ramen för organisationen Myndighetsnätverket.