JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Administratör

Vid sidan av juristdomarna dömer nämndemän, som är lekmannadomare, i bl.a. brottmål som avgörs efter huvudförhandling. Nämndemännen är inte anställda av domstolen utan anlitas till förhandling.

Inledning

Hovrätten för Västra Sverige söker en kompetent och engagerad administratör till den administrativa avdelningens kansli. På kansliet är du en viktig del av hovrättens administrativa service såväl externt som internt. Kansliet hanterar bl.a. domstolens administration kring ekonomi, personal och nämndemän samt IT-stöd.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i administration kring hovrättens nämndemän såsom schemaläggning och bokning, registrering och kontroll av tjänstgöringsrapporter, resebokningar och fakturahantering. Vidare ingår bland annat att samordna och hålla utbildning för nya nämndemän samt att följa och bidra till utvecklingen av Nämndemannastödet som är det system som används i arbetet.

Övriga administrativa arbetsuppgifter som kansliet hanterar ingår också till viss del i din tjänst. I och med att vi är ett litet kansli är det en självklarhet att vi hjälps åt över yrkesgränserna, framförallt vid bl.a. frånvaro och arbetstoppar. Det innebär att du successivt kommer att få lära dig de övriga arbetsuppgifterna på kansliet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lägst gymnasieexamen eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har fallenhet för administrativt arbete och några års arbetslivserfarenhet som administratör. Du behärskar Officepaketet och har lätt för att lära dig och arbeta i olika system. Intresse för och erfarenhet av IT-relaterat arbete kan vara meriterande.

Det är viktigt att du har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Som person är du initiativtagande, ansvarstagande och arbetar utifrån ett problemlösande förhållningssätt. Vidare är du flexibel, noggrann och effektiv samt har gott omdöme och känsla för service och kvalitet.

För att trivas hos oss bör du uppskatta varierande arbetstempo där saker och ting kan hända snabbt. Du behöver själv kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter och se vad som behöver göras. Eftersom vi är ett litet kansli där vi hjälps åt över yrkesgränserna bör beskrivningen prestigelös lagspelare stämma in väl på dig som person.

Du är bra på att arbeta tillsammans med andra i grupp och bidrar till en god stämning på arbetsplatsen.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten. Därför använder vi personlighets- och problemlösningstester i rekryteringsprocessen.

Övrigt

Hovrätten är belägen i anrika lokaler centralt i Göteborg vid Packhusplatsen med närhet till bl.a. Stenpirens resecentrum.

Som statlig arbetsgivare erbjuder vi våra anställda förmåner som vi är stolta över. Exempelvis får du:

  • Möjlighet till flextid.
  • Förmånliga semestervillkor.
  • Friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år.
  • Personalstöd via Falck Healthcare.
  • Föräldrapenningtillägg vid föräldraledighet.
  • Viss kostnadsersättning för sjukvård och läkemedel.

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Kontakt

Svjetlana Ostojic, chefsadministratör. svjetlana.ostojic@dom.se, 031-701 22 76.

Celeste Pérez Rodríguez, ST inom Sveriges Domstolar. celeste.perez@dom.se, 031-701 23 82.

Christina Fleur, JUSEK. christina.fleur@dom.se, 031-701 22 75.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön enligt avtal. Individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-05
Ansök här

Kontakt


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Hovrätten för Västra Sverige
Hovrätten för Västra Sverige är näst störst av landets sex hovrätter. Hovrättens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål och ärenden som överklagas från de tingsrätter som ingår i hovrättens domkrets. Domstolen är organiserad på fyra dömande och en administrativ avdelning. Vid hovrätten arbetar ca 120 personer.