JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Alingsås tingsrätt söker domstolshandläggare

Inledning

Vill du utgöra en avgörande kugge inom Sveriges rättsväsende och ansvara för viktiga delar av en domstols arbetet?Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)

Du kommer att ingå i ett team och tillsammans med domare, notarier och andra domstolshandläggare handlägger du alla typer av mål och ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera handlingar, öppna post, sköta skriftväxling, planera rättegångar, kalla till förhandlingar, expediera domar samt föra protokoll vid förhandlingar. Du kan även, efter beslut om delegation, få utföra åtgärder självständigt under eget ansvar som t.ex. att förordna offentlig försvarare eller besluta om personutredning m.m. Receptionsarbete kan komma att förekomma.Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor, situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktigt.

Du har som lägst gymnasiekompetens eller annan motsvarande utbildning. Du har också några års yrkeserfarenhet efter gymnasiestudierna från administrativt arbete eller relevant vidareutbildning. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som att du har ett gott omdöme, är ansvarstagande och noggrann. Du ska ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta enskilt och i grupp. Att du har god datorvana är en självklarhet samt att du har förmåga att fatta egna beslut, organisera och prioritera ditt arbete.

Har du erfarenhet från annan domstol, annan offentlig verksamhet eller genomgått Paralegalutbildning kan detta komma att vara meriterade.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen både när det gäller kön och kulturell bakgrund. Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig möjligheten att få ta del av ett stimulerande och omväxlande arbetet på en trevlig domstol med 25 kompetenta och engagerade kollegor. Du hittar mer information om Alingsås tingsrätt på http://www.alingsastingsratt.domstol.se/.Vilka är vi

Alingsås tingsrätt är en allmän domstol som handlägger brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser. Till tingsrättens domsaga hör Alingsås, Lerum, Ale, Herrljunga och Vårgårda kommuner. Alingsås tingsrätt strävar efter att vara en modern domstol som ska kunna möta medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, service och tillgänglighet. Vid tingsrätten, som präglas av en familjär atmosfär, arbetar drygt 25 personer. Den dömande verksamheten är rotelbaserad och uppdelade i två team. Tingsrätten har en väl utbyggd beredningsorganisation med delegation till domstolshandläggarna. Tingsrätten har ett gott balansläge. Tingsrätten ligger belägen i ett äldre charmigt tingshus i ett trivsamt villaområde. Tingshuset har genomgått en stor om- och tillbyggnation som stod klar under våren 2016. Tingsrätten är nu en mycket modern domstol. Alingsås har utmärkta pendlingsmöjligheter från Göteborg och är belägen på gångavstånd från järnvägsstationen i Alingsås.
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse. Tingsrätten tillämpar provanställning.
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-12-02
Arbetsgivarens referensnummer: TAL P 2018/28
Ansök här

Kontakt

Jill Oscarsson, chefsadministratör
0322-79342

Pernilla Ohlsson (ST), domstolshandläggare
0322-79344


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Alingsås tingsrätt