JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Analytiker inom HR-området

”Att arbeta med statistikfrågor på Domstolsverket är ett roligt, spännande och varierande arbete där man ständigt utvecklas i sin yrkesroll. Jag och mina kollegor har ett stort kontaktnät med olika grupper på Domstolsverket och Sveriges Domstolar och även externa intressenter. Det gör att vi får möta människor med olika frågeställningar”, säger Anna-Karin, statistiksamordnare på Domstolsverket.

Arbetet innebär

Du kommer att arbeta i ett team som gemensamt ansvarar för att ta fram verksamhetsunderlag, rapporter och statistik inom HR-området och bidra med analyser för Domstolsverket och Sveriges Domstolar.

Vi söker dig som vill bidra till vår utveckling att arbeta mer datadrivet med verksamhetsanalys. Vi har mycken data/statistik i våra system som kan analyseras på nya sätt för att bidra till utvecklingen av verksamheten. Visualiseringen av dessa data är en del av uppgifterna. Vid behov innebär det också att genomföra kartläggningsarbete kopplat till relevanta områden. 

Du och teamet kommer också att arbeta med systemförvaltning, kvalitetssäkring och utveckling av våra löne- och HR-system och vårt statistikverktyg. Vi har även påbörjat processen med att byta ut vårt löne-och HR-system och där kommer du få en viktig roll. Vi söker dig som uppskattar utvecklingsarbete lika väl som löpande underhåll, omväxling och självständighet.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker:

·       Har utbildning på högskolenivå med inriktning mot datavetenskap, analys och statistik eller annan för arbetet relevant eftergymnasial utbildning alternativt kunskaper förvärvade på annat sätt i kombination med mångårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

·       Har erfarenhet av att arbeta med datasystem, analys och statistik gärna inom offentlig förvaltning eller i en större organisation

·       Har mycket goda kunskaper inom och stor vana vid att arbeta med Excel och erfarenhet av att arbeta med stora datamängder.

Du är analytisk och lösningsorienterad. Du har en tydlig kommunikation och därmed lätt att nå fram med ditt budskap. Du ser helheten i en verksamhet och förstår dess behov. Du tycker om att samarbeta med andra och har samtidigt en förmåga att ta egna initiativ och att arbeta självständigt.

 Som person är du flexibel men noggrann i ditt arbete. Du har ett engagemang och en vilja att vara med och utveckla verksamheten och trivs med att arbeta i team i en stor organisation. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vilka är vi

Domstolsverket har sitt huvudkontor i Jönköping och lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 400 personer med att utveckla, administrera och stödja Sveriges Domstolar inom IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor. Sveriges Domstolar utgörs av ett 80-tal olika domstolar där cirka 6 800 personer arbetar. Hos oss på Domstolsverket har vi hög kompetens och vi arbetar engagerat, kvalitetsinriktat och målstyrt. Som medarbetare på Domstolsverket har du möjligheter att utvecklas och att själv bidra till utvecklingen inom Sveriges Domstolar. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam, modern och utvecklande miljö som ligger centralt i Jönköping.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar indivduell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-03
Arbetsgivarens referensnummer: 952-2019
Ansök här

Kontakt

Maria Rensfeldt
036-155549

Anna Kronander, Saco
0731-40 38 44

Magnus Danielsson, ST
036-15 53 63


Om Domstolsverket