JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare - vikariat

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett arbetslag och tillsammans med framför allt domare, notarier och andra domstolshandläggare handlägger du mål och ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, planera rättegångar, kalla till förhandlingar samt expediera domar. Du kan även, efter beslut om delegation, få utföra åtgärder självständigt under eget ansvar som t.ex. att förordna offentlig försvarare eller besluta om personutredning.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig.

Du har som lägst gymnasiekompetens eller annan motsvarande utbildning. Du har också minst tre års yrkeserfarenhet efter gymnasiestudierna från administrativt arbete. Har du erfarenhet av administrativt arbete från annan domstol eller annan offentlig verksamhet kan det vara meriterade. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som att du har ett gott omdöme, är ansvarstagande och noggrann. Du ska ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta enskilt och i grupp. Att du har god datorvana är en självklarhet samt att du har förmåga att fatta egna beslut, organisera och prioritera ditt arbete.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen både när det gäller kön och kulturell bakgrund.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Snarast eller efter överenskommelse.
Ca ett års vikariat

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-06-06
Arbetsgivarens referensnummer: 164-18
Ansök här


Kontakt

Anette Nilsson
Administrativ chef
036-15 67 02
0708-35 90 66
anette.nilsson@dom.se

Ola Depui
Administratör, ST inom Sveriges Domstolar
036-15 67 65
ola.depui@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Jönköpings tingsrätt

Jönköpings tingsrätt har idag ca 50 anställda på två dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Verksamheten bedrivs i moderna lokaler som ligger i närheten av resecentrum.