JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare för tidsbegränsad anställning

Annonsbild för Domstolshandläggare för tidsbegränsad anställning

Inledning

”Som domstolshandläggare på Förvaltningsrätten i Göteborg får jag möjligheten att arbeta med administration och service på ett omväxlande sätt. Tillsammans med mina kollegor bidrar jag till den viktiga samhällsfunktion som förvaltningsrätten utgör. Rättsväsendet är spännande och det känns att jag är en del av något större”

Här finns länk till en kort film som visar vad domstolshandläggarna gör på Förvaltningsrätten i Göteborg.

https://www.youtube.com/watch?v=k6OcYLiOVD4

Arbetet innebär

Hos oss på förvaltningsrätten kan du som domstolshandläggare arbeta på domstolens målkansli, registratur eller arkiv.  

Dina arbetsuppgifter varierar lite beroende på vilken funktion du arbetar på. Det är verksamhetens kort- och långsiktiga behov som styr din placering. Det innebär att du behöver vara flexibel då det kan förekomma att du roterar mellan funktionerna. Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor.  

Målkansli:

På målkansliet arbetar du i huvudsak med skriftväxling i målen, kallar berörda parter till förhandlingar och expedierar domar och beslut. 

Registratur:

På registraturen är du första anhalt för inflödet till domstolen både vad gäller nya mål och övriga handlingar. Förvaltningsrätten hanterar mer än 500 olika måltyper, en viktig del i arbetet är att självständigt kunna tolka innehållet i handlingarna. Du ansvarar tillsammans med dina kollegor, för alla handlingar som inkommer till domstolen både via post och digitala kanaler. 

Arkiv:

På arkivet tar du hand om samtliga avgjorda mål på domstolen. Du hanterar interna och externa beställningar av handlingar och arbetar med hantering av akter i avslutade mål. I dina arbetsuppgifter som domstolshandläggare på arkivet sköter du bevakningar och registrering av delgivningar samt laga kraft och handläggning av överklagande till kammarrätterna. I arbetet ingår även sortering och arkivering av handlingar. 

Gemensamt för samtliga funktioner är att du som domstolshandläggare ansvarar för den administrativa hanteringen av våra mål. Du har mycket kontakt med parter och allmänhet framförallt via telefon och skrift. Det innebär att vi vill att du behärskar svenska språket mycket väl i både tal och skrift och har god kunskap i engelska i tal och skrift.

 Vi söker dig som

  • Har lägst gymnasieutbildning
  • Har tidigare arbetslivserfarenhet inom service och administration
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift
  • Har erfarenhet av liknande arbete i förvaltningsrätt.

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Du är engagerad och ansvarstagande och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du tycker om att växla mellan olika arbetsuppgifter, är flexibel och har en positiv inställning

Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker det är viktigt att vara prestigelös.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling.

Vi tror på att balans mellan arbete och fritid är en stark bidragande faktor till att trivas och må bra. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet. Vi arbetar aktivt med olika friskvårdsinsatser för att främja hållbar hälsa hos våra medarbetare.

Övrig information

Antal tjänster: 3 eller flera

Digitala tester ingår som en del i urvalsprocessen.

Ansökan

Du söker genom att registrera CV och ditt personliga brev i systemet. Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig att arbeta som domstolshandläggare och vad just du vill bidra med.

Sista ansökningsdag 2019-05-06

Arbetsgivarens referensnummer AD 2019/0346

 

 

 

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: September 2019
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 3
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-05
Arbetsgivarens referensnummer: AD2019/0346
Ansök här

Kontakt

Ingalill Rosell-Hedberg, HR-specialist
031-7327305

Sandra Åstrand, Enhetschef
031-7327306

Lena Shcreiber, Saco-S
031-732 71 65

Denise Zetterström, ST
031-732 73 10


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Göteborg
Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med över 370 medarbetare. Vi strävar efter att ge medborgare och parter en rättvis prövning och vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar. Domstolen har sex dömande avdelningar. Var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv och enheten för service och säkerhet. Förvaltningsrätten är centralt belägen med moderna och ljusa lokaler vid Heden i Göteborg.