JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Lycksele tingsrätt söker domstolshandläggare

 

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du ingår i ett arbetslag och kommer tillsammans med domare, notarier och andra domstolshandläggare att handlägga mål och ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet innebär bl. a. att registrera handlingar, sköta skriftväxling, bevaka frister, planera och kalla till förhandlingar, föra anteckningar och sköta teknik vid förhandlingar samt expediera domar. Du kommer även att, efter beslut om delegation, utföra åtgärder självständigt under eget ansvar för att bereda mål och ärenden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du är ansvarstagande, noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du har ett gott bemötande och skapar goda relationer till övriga kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete samt till ett öppet och positivt arbetsklimat. Du är ambitiös, har ett stort engagemang för ditt arbete, sätter värde på att aktivt bidra till utvecklingen av verksamheten och ser utvecklingsmöjligheter i ditt arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer, kunna ta initiativ och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig. Du har avslutad gymnasieutbildning och får gärna ha dokumenterad erfarenhet från arbete inom administration. Det kan även vara meriterande om du har någon teoretisk eftergymnasial utbildning. Du är en van datoranvändare och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Domstolen kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning

Heltid

Provanställning tillämpas

Tillträde enligt överenskommelse

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk.

 

Senaste dag för ansökan

2018-11-29 ställd till lycksele.tingsratt@dom.se

 

Kontakt

Kjell Johansson, chefsadministratör, 0950-237 02

Henrik Nordenstam för ST Statstjänstemännen inom Sveriges Domstolar

Tfn. 0950-237 34

 

Diarienummer

TLY 2018/83

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-11-29
Arbetsgivarens referensnummer: TLY2018/83
Ansök här

Kontakt

Kjell Johansson
0950-237 02


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Lycksele tingsrätt