JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolsverket söker enhetschef till kommunikationsavdelningen

Arbetsuppgifter

Som enhetschef agerar du i rollen som ledare, verksamhets- och arbetsgivarföreträdare och har ansvar för att planera, följa upp och utveckla medarbetarna och verksamheten mot uppställda mål. En viktig del i ditt arbete är att leda och engagera medarbetarna likväl som att skapa en miljö som präglas av helhetssyn, återkoppling, lyhördhet och arbetsglädje. I rollen ingår att företräda enheten i olika sammanhang.

Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och arbetar tillsammans med övriga chefer för att utveckla verksamhet och arbetssätt.

Enheten har cirka femton medarbetare.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom kommunikation/marknadskommunikation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har en mycket god förmåga att kunna leda och utveckla verksamheten likväl som att kunna motivera och entusiasmera medarbetarna. Du har med framgång arbetat som chef och levererat synliga och goda resultat. Du förväntas agera med ett gott omdöme och som en förebild för verksamheten. Du är tydlig, har förmågan att fatta beslut, delegera och göra nödvändiga prioriteringar i arbetet. Självklart värdesätter du olikheter, verkar för en god arbetsmiljö och visar en hög integritet i ditt arbete. Du drivs av goda samarbeten och är en kommunikativ och flexibel person.

För att leda enheten på ett effektivt sätt krävs att du är har mångårig och relevant erfarenhet av praktiskt och strategiskt kommunikations- och förändringsarbete i en större organisation med särskilt fokus på extern kommunikation. Du ska också ha erfarenhet av att strukturera och organisera organisationens kommunikationsarbete med särskilt fokus på digitala kanaler och innehåll. Du är intresserad av samhällsutveckling och har förmågan att omsätta det till nytta för verksamheten

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-04
Arbetsgivarens referensnummer: 0125-2018
Ansök här


Kontakt

Petra Thor Jonzon
Kommunikationschef
0703-201289

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Placeringsort: Jönköping

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Kommunikationsavdelningen ansvarar för strategi och struktur för kommunikationsarbetet inom Sveriges Domstolar, för samordning av innehållet i den övergripande kommunikationen samt för att erbjuda stöd, rådgivning och kompetenshöjande insatser inom kommunikationsområdet. Att hantera kommunikation i kris, driva Sveriges Domstolars gemensamma kommunikationskanaler och den visuella profilen ingår också i uppdraget.

Avdelningen består av två enheter, intern kommunikation och extern kommunikation. Vi söker nu en chef till externkommunikationsenheten som vill vara med och driva det fortsatta arbetet framåt tillsammans med avdelningschefen och ytterligare en enhetschef. Verksamheten är inne i en mycket spännande fas. Under kommande år kommer enheten bland annat bygga en ny extern webbplats, fortsätta driva utvecklingen av domstolarnas närvaro i sociala medier, implementera ett helt nytt mediestödspaket för domstolarna och börja använda en ny visuell identitet.

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar, som omfattar ett 80-tal olika domstolar, myndigheter och nämnder där cirka 6 800 personer arbetar. På Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping, där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.