JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Ekonomiadministratör med inriktning mot ledningsstöd

Om Malmö tingsrätt

Malmö tingsrätt är en av landets största tingsrätter med omkring 150 anställda. Vår kärnverksamhet är organiserad i fyra målavdelningar – tre avdelningar som handläggare brottmål och tvistemål, samt en renodlad brottmålsavdelning. På varje avdelning finns dessutom viss specialisering.

Vi strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare, och vi finns i trevliga lokaler i centrala Malmö. Inom några år flyttar vi till nya, moderna lokaler i närheten av centralstationen i Malmö.

Nu söker vi en ekonomiadministratör med inriktning mot ledningsstöd, anställningen är en tillsvidareanställning, på heltid. Malmö tingsrätt tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.Arbetet innebär

Som ekonomiadministratör kommer du att arbeta med administrativa uppgifter relaterat till den interna administrationen på tingsrätten. I arbetet ingår bland annat ansvar för det administrativa diariet, fakturahantering, övergripande ansvar för nämndemän och jurymän, personalplanering samt att vara ett administrativt stöd till chefen för domstolen.

Du kommer att arbeta nära övriga kollegor på den administrativa enheten och vara en viktig del i enhetens interna utvecklingsarbete. Du kommer även ha många kontakter både inom och utanför domstolen, och vara involverad i viss utbildning av t. ex. nyanställda medarbetare.Kvalifikationer

Du har minst gymnasiekompetens och några års erfarenhet av administration exempelvis, handläggning, diarieföring eller ekonomiadministration. Erfarenhet från arbete med administration i större organisation är ett krav. Det är meriterande om denna erfarenhet är från arbete inom offentlig sektor.

Du har en god förmåga att lösa problem och att anpassa dig efter de situationer som du ställs inför i arbetet. Vidare har du en förmåga att förutse eventuella behov och planera därefter. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och har lätt för att lyssna effektivt samt att förmedla information tydligt och enkelt både muntligt och skriftligt. God samarbetsförmåga är ett krav. Det är även viktigt att du kan arbeta självständigt och har hög integritet.

Övrigt

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Därför kan testning komma att bli aktuellt för dig, som en del i rekryteringsprocessen


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-25
Arbetsgivarens referensnummer: 91-2019
Ansök här

Kontakt

Olof Borgeke
070-1824561

Thomas Nilsson, ST
040-35 30 49

Christina Nilsson, Saco-S
040-35 33 23


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Malmö tingsrätt