JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Erfaren handläggare till sektionen Arkiv och registratur

Arbetsuppgifter

Sektionen för Arkiv och registratur ansvarar för domstolens inkommande mål, att vi har ett ordnat arkiv samt hjälper allmänheten och medarbetare vid utlämnande av handlingar.

Som handläggare på Svea hovrätt erbjuds du ett varierande och utvecklande arbete på sektionen för Arkiv och registratur där din främsta arbetsuppgift är att vara registrator. Du kommer att ansvara för klassning och registrering av nya mål, ta emot och besvara externa och interna förfrågningar och tillhandahålla hovrättens allmänna handlingar i avslutade mål och administrativa ärenden. Vidare kommer du att hantera överklaganden till Högsta domstolen, stödja arkivet med gallring och vårdande av domstolens arkivhandlingar samt medverka i utvecklingen av sektionen, genom att bl.a. vara med att ta fram förslag på riktlinjer och rutiner för hela sektionen.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och administration. Du skapar goda relationer till dina medarbetare och bidrar med din kompetens till hela gruppens gemensamma arbete. Du tar ansvar för din uppgift, förutser problem och tar initiativ till att lösa dem. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter och situationer. Det är viktigt att du, inte minst under perioder med hög arbetsbelastning, kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt för att nå uppsatta mål.

Du har avslutad gymnasieutbildning och minst två års dokumenterad erfarenhet från framgångsrikt arbete inom administration och service. Du är en mycket van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Tidigare arbete inom domstol eller mydighet kan vara meriterande, likaså kan arbete med registrering, arkivering, posthantering m.m. vara meriterande.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid din personliga lämplighet i rekryteringen. Vi har högt ställda krav på ansvarstagande, noggrannhet, omdöme och samarbetsförmåga.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Antal platser: 1
Lön: Inom Sveriges domstolar tillämpas individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-06-04
Arbetsgivarens referensnummer: HSV 2018/474
Ansök här


Kontakt

Marita Bjelkendal
Chef för arkiv och registratur
08-561 673 31

Stina Parmenvik
Personalhandläggare
08-561 670 99
stina.parmenvik@dom.se

Anette Jellve (ST)
Avdelningsordförande
070-300 18 71
anette.jellve@bredband.net

Roger Wikström (Saco-S)
Hovrättsråd
08-561 674 38
roger.wikstrom@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Svea hovrätt

Svea hovrätt är landets största hovrätt med ca 330 anställda. Hovrätten är belägen i kulturhistorisk miljö på Riddarholmen centralt i Stockholm. Organisatoriskt består hovrätten av åtta dömande avdelningar och en administrativ enhet. Sex av avdelningarna är allmänna avdelningar (brottmål och tvistemål) medan två av avdelningarna är specialiserade (miljö-, plan- och bygg- samt fastighetsrätt respektive immaterial-, marknadsförings- och konkurrensrätt, omfattande tvistemål, skiljemannarätt samt hyresrätt).