JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Extern adjunktion - tillfällig anställning som domare

Extern adjunktion

Extern adjunktion är en unik möjlighet för kvalificerade jurister att pröva på arbetet som domare. Som extern adjunkt får du genom utbildning, praktiskt arbete och med stöd av erfarna kollegor möjlighet att arbeta som domare i hovrätten och delta i föredragningar och förhandlingar. Du får också skriva domar och beslut. Anställningen är tidsbegränsad till cirka sex månader.

Kvalifikationer

Du ska ha flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom ett eller flera av de rättsområden som förekommer i hovrätten. Det krävs att du har god förmåga att se sammanhang samt identifiera, analysera och lösa komplexa rättsliga problem. Du är van vid självständigt beslutsfattande och har förmåga att fatta beslut inom rimlig tid med hög kvalitet. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt ett mycket gott omdöme. Vi tror att du är intresserad av att inom något år söka anställning som ordinarie domare.

 

Allmänt om Svea hovrätt

Svea hovrätt är landets största hovrätt med cirka 340 anställda. Hovrättens lokaler är vackert belägna på Riddarholmen centralt i Stockholm. Organisatoriskt består hovrätten av åtta dömande avdelningar och en administrativ enhet. Sex av avdelningarna är allmänna avdelningar (brottmål och tvistemål) medan två av avdelningarna är specialiserade (miljö-, plan- och bygg- samt fastighetsrätt respektive immaterial-, marknadsförings- och konkurrensrätt, omfattande tvistemål, skiljemannarätt samt hyresrätt).


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Augusti 2019
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 4
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-03-19
Arbetsgivarens referensnummer: HSV 2019/184
Ansök här

Kontakt

Hovrättspresidenten Anders Perklev
08-561 671 41

Kanslichefen David Säfwe
08-561 671 42

Hovrättsrådet Roger Wikström (Saco-S)
08-561 674 38


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Svea hovrätt