JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Falu tingsrätt söker Chefsadministratör

Inledning

Som chefsadministratör på Falu tingsrätt har du möjlighet att påverka verksamheten i stort som smått. Du leder det dagliga arbetet för din grupp samtidigt som du har det övergripande ansvaret för hela domstolen gällande budget, HR-frågor, lokaler, säkerhet, upphandling med mera.Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)

 I din roll som chefsadministratör har du, direkt under domstolschefen (lagmannen), det övergripande administrativa ansvaret för domstolen. Du arbetar i nära samarbete med lagmannen och ingår i ledningsgruppen för domstolen.

Du har direkt personalansvar för den administrativa enheten som består av elva personer. Enheten ansvarar för ekonomi, registratur, expediering, konkurser, arkiv, IT, teknik, reception, lokalvård, vaktmästeri, och internservice.

Du ansvarar för övergripande HR-frågor som lönerevision, arbetsmiljö, rehabilitering, utbildning och rekrytering. I ditt ansvar ingår att fungera som stöd för domstolens övriga chefer samt ekonomi vilket innebär budgetering, uppföljning, verksamhetsplanering och prognoser. Du ansvarar också för lokalfrågor, upphandlingar, avtalsfrågor och arkiv. Chefsadministratören ansvarar också för säkerhetsfrågor på domstolen.Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)

Vi söker en person med högskoleutbildning inom ekonomi, HR eller juridik. Du bör ha minst två års dokumenterad chefserfarenhet. Erfarenhet inom offentlig verksamhet är meriterande.

Som chefsadministratör behöver du vara serviceinriktad, kommunikativ och lyhörd. Du har god förmåga att skapa delaktighet och engagemang. Eftersom arbetet innefattar många olika ansvarsområden bör du ha förmåga att vara flexibel och kunna prioritera. Att vara strukturerad är också en viktig egenskap. Du ska ha förmåga att hantera pressade situationer och arbeta förtroendeskapande.

Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Vilka är vi

Falu tingsrätt ligger i hjärtat av Dalarna. Vi är knappt 50 medarbetare fördelade på rådmän, notarier, handläggare och den administrativa enheten. Vi handlägger brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser och avgör årligen omkring 4000 mål och ärenden. Vi är samlokaliserade med Förvaltningsrätten i Falun och våra lokaler är vackert belägna i centrala Falun.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning, månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-07-22
Ansök här

Kontakt

Lars-Erik Bergström, lagman
023-482 01

Kristina Bauer Nordström, chefsadministratör
023-48238

Helena Eriksson, Fackförbundet ST
023-482 93

Sandra Johansson, Fackförbundet ST
023-482 22

Karin Hellmont, Saco - S
023-482 89


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Falu tingsrätt