JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Föredragande jurister sökes

Beskrivning av rollen som föredragande jurist

Som föredragande jurist har du stora möjligheter att få en bred och fördjupad kunskap inom exempelvis skatte-, migrations- och socialförsäkringsrätt. Kammarrätten utvecklar ständigt arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet.

Kammarrätten i Stockholm söker föredragande jurister som vill arbeta med kvalificerad juridik på överrättsnivå. Som föredragande jurist bereder du mål, gör rättsutredningar och sätter upp förslag till domar och beslut. Du föredrar mål för avgörande och antecknar vid muntliga förhandlingar. Du håller dig uppdaterad och informerad om frågor som rör aktuella rättsområden och bidrar till domstolens verksamhetsutveckling.

Som föredragande jurist på kammarrätten erbjuds du relevant utbildning och får kontinuerlig kompetensutveckling genom att hantera och diskutera de många frågor som uppkommer i kammarrättens skiftande måltyper. Du arbetar nära och tillsammans med andra föredragande jurister och erfarna domare.

Kvalifikationer

Du ska ha juristexamen eller juris kandidatexamen och därefter några års erfarenhet av juridiskt arbete. Du ska ha goda juridiska kunskaper, god analytisk förmåga och ett gott omdöme. Du ska även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska vara noggrann, ha stor arbetskapacitet samt kunna planera, organisera och prioritera dina arbetsuppgifter.

Det är särskilt meriterande om du har arbetat på domstol som notarie eller föredragande jurist. Meriterande är också goda kunskaper inom rättsområdena skatt, migration och socialförsäkring samt erfarenhet av arbete på förvaltningsmyndighet där dessa rättsområden hanteras. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga och social kompetens.

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse.  

Behörighetskrav

Av lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar följer att föredragande i kammarrätt ska vara svensk medborgare.

Upplysningar

Urval och beslut om anställning kommer att ske löpande. Tester används under rekryteringsprocessen.

Ansökan 

Du gör en ansökan för denna tjänst via vårt rekryteringsverktyg Varbi - Du loggar in som arbetssökande. Därefter följer du anvisningarna i systemet. Om du inte har något konto sedan tidigare behöver du skapa ett sådant och därefter på nytt klicka på länken till annonsen. Förutom personligt brev, meritförteckning och betyg så ska du, för det fall du är notariemeriterad, bifoga ditt betyg från notarietjänstgöringen.

För att din ansökan ska bli rättvist bedömd ska du besvara alla frågor, särskilt enkätfrågorna. Glöm inte att märka ansökan med KST 2018/418.

Sista ansökningsdag är den 31 december 2018.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100

Lön: fast månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-12-31
Arbetsgivarens referensnummer: KST 2018/418.
Ansök här

Kontakt

Maria Morin (HR-specialist)
08-561 692 83

Patricia Schömer (kammarrättsråd), Saco-S
08-561 692 38

Lars Thun (IT-handläggare), ST-Domstol
08-561 694 02


Om Kammarrätten i Stockholm
Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har cirka 230 medarbetare, varav ungefär 170 är jurister. Organisationen består av sex dömande avdelningar, en kansliavdelning och en administrativ enhet. Du får arbeta i vackert och centralt belägna lokaler på Riddarholmen i Stockholm. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön, etnisk och kulturell bakgrund. Vi har även ett aktivt hälsofrämjande arbete och satsar därmed på ett brett urval av friskvårdsförmåner.