JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Föredragande jurister, visstidsanställning

Annonsbild för Föredragande jurister, visstidsanställning

Förvaltningsrättens domkrets omfattar både Västernorrlands och Jämtlands län. Vi handlägger bl.a. socialförsäkringsmål, skattemål, mål enligt socialtjänstlagen, mål enligt lagen om offentlig upphandling, tvångsmål samt mål om laglighetsprövning enligt kommunallagen. På domstolen arbetar ca 50 personer och vi är samlokaliserade med Ångermanlands tingsrätt.

Vi söker nu en eller flera föredragande jurister i förekommande mål i förvaltningsrätt för visstidsanställning.

Arbetsuppgifter

I din roll som föredragande jurist arbetar du tillsammans med domstolens domare (rådmän och fiskaler) med att bereda mål inför avgörande. Du arbetar med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver beslut samt skriver anteckningar vid muntliga förhandlingar.

Du arbetar både självständigt och tillsammans med andra. Du ges goda möjligheter till individuell kompetensutveckling genom bland annat interna utbildningar inom domstolen och Domstolsakademiens kurser.

Hos oss har du som föredragande jurist möjlighet att utvecklas i din yrkesroll på flera olika sätt bland annat genom att bidra till din och domstolens utveckling genom exempelvis deltagande i olika arbetsgrupper, remissarbete, möjlighet att avgöra mål på egen behörighet om du har notariemeritering osv. Det är viktigt att du som föredragande jurist håller dig uppdaterad och informerad om frågor som rör aktuella rättsområden samt i övrigt bidrar till domstolens verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer

Du ska ha en juristexamen.

Vi söker dig som är skicklig jurist. Med det menar vi att du har mycket goda juridiska kunskaper och mycket god analytisk förmåga. Du tycker om att skriva och du utrycker dig mycket väl i svenska språket både skriftligt och muntligt.

Som föredragande jurist har du en central och drivande roll i arbetet med målen vilket kräver stort ansvarstagande och att du månar om både kvaliteten och effektiviteten i det du gör. Du är noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du har även mycket god förmåga att prioritera under arbetstoppar. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor på domstolen samtidigt som du har en mycket hög kapacitet att arbeta självständigt. Du är också flexibel och serviceinriktad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, social kompetens och ett lösningsorienterat och positivt förhållningssätt.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Härnösand, som ligger vid Höga Kusten, erbjuder stora variationer av boendemiljöer och boendeformer med närhet till naturen samt korta avstånd mellan hem, jobb, skola, dagis och fritidsaktiviteter. Välkommen med din ansökan!

 

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning tillämpas


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-24
Arbetsgivarens referensnummer: FHA 2019/43
Ansök här

Kontakt

Thomas Hägglöf, lagman
0611460617

Anna Fohlin, chefsadministratör
0611460616

Robert Dalman, rådman
0611460640

Evelina Fransson, Saco-S
0611460657


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Härnösand