JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Malmö söker sommarnotarier 2019

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att bereda mål, göra rättsutredningar, ta ställning till såväl praktiska som processuella frågor, ha kontakt med parter, upprätta förslag till domar och beslut, föredra mål och förslag till avgörande samt i förekommande fall föra protokoll vid muntliga förhandlingar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett särskilt intresse av de rättsområden som förekommer vid Förvaltningsrätten i Malmö. Kriterierna för att söka som sommarnotarie är att du är godkänd till och med termin sex på juristprogrammet och har påbörjat dina fördjupande kurser. Du får inte ha avslutat din utbildning före sommaren 2019. Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga samt att kunna organisera och planera ditt arbete. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och därför kommer testning att vara en del i rekryteringsprocessen.

Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolarnas verksamhet, kommer vi i första hand att välja sökande som inte tidigare har erfarenhet från arbete som sommarnotarie.

Anställningens omfattning

Sommarjobb/säsongsanställning under perioden 2019-06-17 - 2019-08-09.

Övrigt

För att din ansökan ska tas i beaktan, måste du fylla i enkäten och bifoga betygsutdrag över avslutade kurser inom juristprogrammet.

När ansökningstiden löpt ut kommer vi att påbörja vårt urvalsarbete. De sökande som finns med i vårt urval kommer bjudas in till att genomföra våra rekryteringstest.  

Kontakt

Kommande helger kan påverka möjligheten för kontaktpersonerna att svara på samtal och mejl.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 17 juni 2019
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 6
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-20
Arbetsgivarens referensnummer: FMA 2018/755-1
Ansök här

Kontakt

Sam Foged Jensen
040-353622

Kaltrina Abazi, Saco-S
040-35 38 60

Magnus Björnmarker, ST-domstol
040-35 35 13


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Malmö
Förvaltningsrätten i Malmö är en av Sveriges största domstolar och en av landets fyra migrationsdomstolar. Förvaltningsrätten är en allmän förvaltningsdomstol som i huvudsak avgör tvister mellan enskilda personer och statliga eller kommunala myndigheter. Förvaltningsrätten har ca 400 anställda som arbetar i trivsamma lokaler mitt i Malmö. Domstolen präglas av ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Förvaltningsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Förvaltningsrätten handlägger ca 450 olika måltyper. De vanligast förekommande måltyperna är skattemål, migrationsmål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om administrativa tvångsingripanden, körkortsmål och mål avseende laglighetsprövning enligt kommunallagen. Därutöver finns exempelvis mål om offentlig upphandling och olika tillståndsmål. Ett stort antal mål har EU-rättslig anknytning. Förvaltningsrätten i Malmö försöker ständigt utveckla våra yrkesroller och arbetsformerna för att ytterligare öka kvalitén i arbetet och för att uppfylla de krav medborgarna ställer.