JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Stockholm söker en HR-assistent

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en HR-assistent till administrativa enheten. Enheten ger stöd och service gällande arbetsgivarfrågor i bl.a. rekrytering- och bemanning, introduktion, rehabilitering, arbetsmiljö, lön, arbetsrätt, kompetensutveckling och förebyggande hälsovård.

Som HR-assistent kommer du i huvudsak att arbeta med följande.

• Vara HR-specialisterna behjälpliga i rekryteringprocesser, t.ex. annonsering, urval, telefonintervjuer, intervjubokning och referenstagning

• Vara stöd i samband med planering och genomförande av hälso- och friskvårdsaktiviteter

• Vara stöd i planering av utbildningar

• Vara delaktig i att utarbeta och följa upp policys och riktlinjer

• I övrigt stötta HR-funktionen med administrativa uppgifter


Kvalifikationer

Du har en akademisk examen med inriktning mot HR. Du har administrativ erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och erfarenhet från service. Det är särskilt värdefullt om du har bred kunskap om och erfarenhet av arbete inom domstol.

Som person är du noggrann, strukturerad och har ett gott omdöme. Det är viktigt att du har en hög arbetskapacitet då det periodvis är arbetstoppar. Du har god samarbetsförmåga med ett flexibelt och lyhört förhållningssätt.

Du ska också ha god social och kommunikativ förmåga samt utvecklad känsla för service och gott bemötande. I din roll är det också viktigt att du har hög integritet och är tydlig i din kommunikation både i tal och i skrift.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Provanställning 6 månader
Omfattning: Heltid
Snarast enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-29
Arbetsgivarens referensnummer: FST 2017/154
Ansök här


Kontakt

Amanda Modig
tf. administrativ direktör
08-561 682 51
amanda.modig@dom.se

Åsa Hellgren
HR-specialist
08-561 686 20
asa.hellgren@dom.se

Amanda Elfström (Saco-S)
Föredragande
08-561 683 04
amanda.elfstrom@dom.se


Övrigt


Läs mer »

Om Förvaltningsrätten i Stockholm

Förvaltningsrätten i Stockholm är landets största domstol med ca 550 anställda. Domstolen handlägger ungefär 500 olika måltyper som främst rör tvister mellan enskilda och myndigheter. Vanliga måltyper är skattemål, socialförsäkringsmål, migrationsmål, biståndsmål och mål som avser tvång mot person t.ex. psykiatrimål. Domstolen leds av en lagman och är indelad i elva dömande avdelningar som leds av chefsrådmän och en administrativ avdelning som leds av en administrativ direktör.

Den administrativa avdelningen är indelad i tre enheter; enheten för registrering och arkiv, serviceenheten och den administrativa enheten.

Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor och erbjuder en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Verksamheten präglas av professionalism, ansvar och respekt. Domstolen vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.