JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Stockholm söker ordningsvakt/expeditionsvakt

Om förvaltningsrätten

Förvaltningsrätten i Stockholm är landets största domstol. Domstolen har omkring 550 anställda och handlägger ungefär 500 olika måltyper. Stora målgrupper är skattemål, socialförsäkringsmål, migrationsmål, biståndsmål och mål om offentlig upphandling. Domstolen arbetar aktivt med utvecklingsfrågor och strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Domstolen verkar för en god kompetensutveckling för alla medarbetare. Verksamheten präglas av professionalism, ansvar och respekt. Domstolen vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ordningsvakt/expeditionsvakt till Säkerhet- och serviceenheten. Förvaltningsrätten har nyligen installerat fast säkerhetskontroll. För att kunna utföra förvaltningsrättens åtaganden i enlighet med 9 § lagen (1981:1064) om säkerhetskontroll i domstol behöver vi komplettera vår befintliga arbetsgrupp med en kvinnlig ordningsvakt/expeditionsvakt. Som ordningsvakt ligger tonvikten på ansvar för säkerhet och service. I tjänsten ingår även ett växelvis arbete som expeditionsvakt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Tjänstgöring i fast säkerhetskontroll.
 • Förebyggande arbete med förvaltningsrättens säkerhetssystem.
 • Internutbildning av salsteknik och salssäkerhet.
 • Vid behov närvaro vid förhandlingar och tekniskt stöd i samband med förhandlingar.
 • Tjänstgöring i reception och internservice.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och samarbete. Du har en god administrativ och organisatorisk förmåga samt har lätt att lära. Du är flexibel och driven i din natur och stimuleras av ett variationsrikt arbete. Arbetet innebär även många kontakter både internt och externt, därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga.

Krav

 • Svenskt medborgarskap och behärskar svenska i tal och skrift.
 • Behärskar engelska i tal.
 • Med anledning av att anställningen innefattar att utföra kroppsvisitering i enlighet med 9 § lagen om (1981:1064) säkerhetskontroll i domstol ska du vara kvinna.
 • Fullgjord gymnasieutbildning eller annan motsvarande utbildning.
 • Minst två års arbetslivserfarenhet av service och administration.   
 • B-körkort

Meriterande om du har erfarenhet av arbete vid domstol eller vid myndighet. Även meriterande om du har giltigt ordningsvaktsförordnande och/ eller har erfarenhet av att ha arbetat som väktare, ordningsvakt eller skyddsvakt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Erfarenhet krävs.

Övrigt

Provanställning kommer att tillämpas.

Tjänsten är säkerhetsklassad och ställer krav på svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetenhet, där säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras före anställning.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 2
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-25
Arbetsgivarens referensnummer: FST 2018/349
Ansök här

Kontakt

Joakim Helmerson, enhetschef
08-561 686 15

Fanny Foogerbrant, HR-assistent
08-561 680 91

Malin Munkestam, ST
08-561 680 99

Sofia Palmqvist, Saco-S
08-561 683 71


Om Förvaltningsrätten i Stockholm