JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Växjö söker en tf. rådman

Arbetsbeskrivning

Förvaltningsrätten i Växjö har ca 40 anställda, varav bl.a. fem rådmän. Förvaltningsrättens organisation består i övrigt av fiskaler, föredragande och notarier, en beredningssamordnarfunktion, ett målkansli och en administrativ enhet. Förvaltningsrättens domare arbetar normalt med domstolens alla måltyper. I arbetsuppgifterna ingår även att handleda notarier.


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare.

Mot bakgrund av att anställningen är tidsbegränsad är det viktigt att du snabbt kan komma in i arbetet. Vi ser därför gärna att du har tidigare erfarenhet av domstolsarbete. Om du tidigare arbetat som tf. rådman vid förvaltningsrätt kan detta vara meriterande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Varaktighet: längst ett år
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-03-26
Arbetsgivarens referensnummer: 21-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Daniel Samuelson
Lagman
0470-56 02 01
daniel.samuelson@dom.se

Elisabeth Wigg
Chefsadministratör
0470-56 02 02
elisabeth.wigg@dom.se

Per Hansson (Saco-S)
Rådman
0470-56 02 06
per.hansson@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

OBS! Ansökningstiden förlängd.


Läs mer »

Om Förvaltningsrätten i Växjö

Förvaltningsrätten i Växjö är en allmän förvaltningsdomstol och en av tolv förvaltningsrätter vars främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Hos förvaltningsrätten förekommer flera hundra olika typer av mål. Vanligt förekommande är mål enligt socialtjänstlagen, socialförsäkringsmål och skattemål. Vi handlägger också åtskilliga mål om omhändertagande av unga och missbrukare samt om psykiatrisk tvångsvård.

Förvaltningsrätten är centralt belägen i Växjö och samlokaliserad med tingsrätten. Växjö är en kommun i stark tillväxt som bl.a. har universitet och mycket goda allmänna kommunikationer med omvärlden.