JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

HR-avdelningen söker en verksamhetsutvecklare

Arbetsuppgifter

”HR-avdelningen står nu inför riktigt stora och spännande utmaningar i och med en omställning till mer digitala arbetssätt och flera olika nya system. Här behöver vi verkligen vara på tårna och tänka på helheten för hela Sveriges Domstolars bästa och den som kommer in som verksamhetsutvecklare behöver jobba nära oss HR-specialister i många frågor” säger Sara Sundelin Ronquist, HR-specialist.

”Vår avdelningschef, Maria Isaksson, ger mig stort förtroende att utföra mina arbetsuppgifter självständigt och förväntar sig att jag ska leverera utifrån det samtidigt som hon finns där som stöd när det är något som hakar upp sig. Hon ger mig ständigt nya utmaningar och lyssnar till mina förslag och åsikter. Det är mycket utvecklande att ha Maria som chef!” säger Anna Savic, HR-controller.

Vi söker en verksamhetsutvecklare på HR-avdelningen med fokus på processer och systemstöd. Du kommer att vara HR-avdelningens nyckelperson i arbetet med att verksamhetsutveckla HR med hjälp av IT-stöd. Som verksamhetsutvecklare får du en nyckelroll i den transformering av vår verksamhet som med stöd av digitalisering sker i snabb takt. Du blir spindeln i nätet mellan verksamhetens behov, våra processer och systemstöd.

Du kommer också att medverka i andra arbetsuppgifter och projekt på avdelningen där dina process- och systemkunskaper är mycket värdefulla.

Vi erbjuder en miljö som präglas av en hög tilltro till våra medarbetare och att varje person tar stort ansvar för sitt jobb. För oss är medarbetarna vår största tillgång!

Vi ger dig förmånliga villkor och erbjuder kompetensutveckling som kan stärka dig både yrkesmässigt och på ett personligt plan.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har god förståelse för processer och hur man kan stötta verksamheten med systemstöd. Du behöver också ha kunskap om integrationer. Du har högskoleutbildning inom IT, systemvetenskap eller HR eller närliggande områden. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete.

För att lyckas i rollen behöver du vara självgående eftersom arbetet kräver att du tar ansvar för dina uppgifter och driver arbetet framåt. Du har bra samarbetsförmåga då du måste kunna samordna flera olika frågor och synsätt i organisationen. Du behöver också vara kreativ, strategisk och ha en helhetssyn eftersom det är övergripande frågor och du behöver kunna tänka både nytt och långsiktigt, översätta långsiktiga strategier till taktiska och operativa frågor samt se till hela verksamhetens bästa.

Du ser möjligheter och trivs i en miljö som präglas av nytänkande och kreativitet!

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-31
Arbetsgivarens referensnummer: 0851-2018
Ansök här


Kontakt

Maria Isaksson
Avdelningschef
036-155662
0701 856412

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Urval sker löpande. Placeringsort är Jönköping i första hand. Läs gärna mer om att arbeta inom Sveriges Domstolar på: http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Arbeta-i-Sveriges-Domstolar/Lediga-anstallningar1/

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Grunden och målet med utvecklingsarbetet är att Sveriges Domstolar ska vara en modern och attraktiv arbetsgivare och att vi ska bidra positivt till den framtida kompetensförsörjningen!

Tjänsten är i nuläget placerad direkt under avdelningschefen på HR-avdelningen på Domstolsverket tillsammans med HR-controller och avdelningschefens sekreterare. HR-avdelningen består dessutom av fyra enheter, Arbetsgivarenheten, Förhandlingsenheten, Intern HR och Löneadministration, samt Förstärkningsstyrkan.

Vägledande för ledning, styrning och utveckling är den statliga arbetsgivarpolitiken.

Domstolarna är placerade i hela landet och vårt utbildningscenter är i Stockholm, vilket innebär att resor förekommer i tjänsten. Vi använder oss av den nyaste mötestekniken och arbetar i nyrenoverade lokaler centralt i Jönköping. Vi har även lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. På Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.