JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

HR-specialist med förhandlingsinriktning

Vill du ha ett arbete där du i kombination med din HR-kompetens får arbeta med att utveckla våra löneprocesser och avtal så att vi är rustade för att möta morgondagens behov? Då kan det vara dig vi söker.

”Min roll är väldigt omväxlande då jag får arbeta både strategiskt och operativt med lönebildningsfrågor och avtal samt även vara delaktig i utvecklingsprojekt inom Sveriges Domstolar.”

Så beskriver Erika sin anställning som HR-specialist på förhandlingsenheten och varför hon trivs med att arbeta på HR-avdelningen.

Varför ska du söka?

Vi lever i ett samhälle som ständigt utvecklas och vårt uppdrag kräver att vi i våra roller är med och driver Sveriges Domstolars utveckling. Vårt uppdrag är att stödja chefer och förhandla för Sveriges Domstolar i helhet men även för verksamheten på Domstolsverket. Inom förhandlingsenheten arbetar vi med flera olika delar inom HR-området. Förhandlingsenheten ansvarar för lön- och avtalsfrågor, arbetsgivarvarumärke och rekryteringsprocessen samt arbetsrätt. Inom enheten finns också ett notariekansli som arbetar med notarierekryteringar. Vi lägger stort värde vid att arbeta i en organisation som gör skillnad och som bidrar till samhällsnyttan med ett objektivt förhållningssätt.

Vad innebär arbetet?

Din roll som HR-specialist innebär att du framförallt kommer att arbeta med och driva utveckling i lönebildningsfrågor, avtalsfrågor samt anställningsförmåner. Du bör därför ha både erfarenhet, intresse och ett engagemang inom detta område samt uppskatta att arbeta såväl strategiskt som operativt.

Ditt goda omdöme och förmåga till helhetssyn använder du när du förhandlar och/eller samverkar med våra fackliga parter. I arbetet kommer du att ha flera olika samarbetsytor, så väl inom Domstolsverket som inom Sveriges Domstolar. I dessa samarbeten kommer din väl utvecklade samarbetsförmåga att vara till stor nytta. En del av dessa kontakter sker i Stockholm vilket medför att det förekommer resor i tjänsten.

I ditt arbete ingår även att arbeta med utbildning, både i digital form och lärarledd.

Vi söker dig som

  • Har en akademisk examen inom HR-området eller annan relevant utbildning
  • Har några års framgångsrik erfarenhet av strategiskt HR-arbete
  • Har erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling och förändringsarbete
  • Har erfarenhet av arbetsrätts- och avtalstolkning
  • Har en kreativ förmåga att tänka nytt och se nya perspektiv så att du kan bidra till den snabba förändringstakt som krävs av en arbetsplats idag
  • Tycker om att arbeta tillsammans men även har ett eget driv och en stor initiativförmåga
  • Vi ser gärna att du har erfarenhet från statlig verksamhet

I det slutliga urvalet är din attityd avgörande.

Vilka är vi

”I mitt jobb på förhandlingsenheten får jag jobba med olika förhandlingsfrågor, samverkan och utvecklingsarbete inom flera områden för hela Sveriges Domstolar. Jag trivs med att ha en bredd av arbetsuppgifter och att få utmana mig med nya områden! Min chef ger mig stort förtroende och låter mig ta mycket eget ansvar, något som jag verkligen uppskattar och bidrar till att jag trivs på Domstolsverket” Anna Savic HR-controller på förhandlingsenheten.

Anna är en av förhandlingsenhetens 10 engagerade medarbetare. Förhandlingsenheten, som leds av förhandlingschefen, är en av HR-avdelningens tre enheter. De andra enheterna är arbetsgivarenheten, som stödjer Sveriges Domstolar med HR-stöd samt löneenheten som arbetar med löneutbetalningar, systemförvaltning och statistik.

Domstolsverkets huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 390 personer med att utveckla, administrera och stödja de ca 80 självständiga myndigheterna i Sveriges Domstolar, inom områdena HR, IT, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation samt säkerhet och fastighetsfrågor. Domstolsverket har ingen bestämmanderätt över domstolarnas dömande verksamhet eller deras domslut.

Läs mer om Domstolsverket på www.domstol.se/domstolsverket

Övrigt

Domstolsverket kan komma att tillämpa provanställning. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Är du intresserad, sök redan i dag!


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-08-25
Arbetsgivarens referensnummer: 1283-2019
Ansök här

Kontakt

Hans Dahlberg
036-15 53 69

Anna Kronander, Saco
0731-40 38 44

Magnus Danielsson, ST
036-15 53 6


Om Domstolsverket