JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Handläggarchef

Solna tingsrätt söker engagerad handläggarchef till en av våra dömande avdelningar.

Arbetet innebär

Du kommer som chef för avdelningens åtta-tio domstolshandläggare att leda och utveckla deras arbete. I personalansvaret ingår att hålla medarbetarsamtal, lönesättande samtal samt att se till att kompetensutvecklingsbehov uppmärksammas och tillgodoses.

Din närmaste chef är chefsrådmannen och du kommer på olika sätt att arbeta med att stödja chefsrådmannen i ledningen av verksamheten på avdelningen. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Du kommer att ha ett nära samarbete med våra tre övriga handläggarchefer och servicechefen i frågor som kräver samordning över avdelningsgränserna samt i frågor som rör målhanteringssystemet Vera. I detta arbete ingår att utveckla enhetliga och effektiva rutiner, resursplanering samt att vara en del i rekryteringsprocesser av domstolshandläggare. Handläggarcheferna och servicechefen ingår även i tingsrättens rutingrupp.

I rollen ingår även operativt arbete som domstolshandläggare; du handlägger mål och ärenden, förbereder och planerar rättegångar, kallar till förhandlingar, expedierar domar och protokollför på förhandlingar.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har väl vitsordad chefserfarenhet med personalansvar eller erfarenhet från samordnande eller arbetsledande funktion. Du ska ha goda kunskaper om och erfarenhet av beredning av mål och ärenden på domstol. Du ska ha en 3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande utbildning som bedöms som likvärdig. Du har ett stort intresse för och kunskap om hur målhanteringen kan bedrivas effektivt.

Du har en god förmåga att leda och motivera dina medarbetare och skapa engagemang och arbetsglädje, både på grupp- och individnivå. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera, är lyhörd och har god förmåga att fatta beslut, även i svåra situationer. För att lyckas i rollen som handläggarchef behöver du också ha god samarbetsförmåga och etablera trovärdighet och förtroende på olika nivåer i organisationen.

Du är van att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt, ta initiativ och att driva på förändring och utveckling. Vidare känner du ett ansvar för hela verksamheten och tillämpar kunskap och strategier för att din grupp ska bidra till domstolens mål.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tingsrätten eftersträvar mångfald avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. I rekryteringsprocessen kommer det att ingå testförfarande via externt rekryteringsföretag.

Ansökan

Välkommen med din ansökan där du bifogar intyg/betyg som styrker efterfrågad arbetslivserfarenhet och utbildning.

Vi svarar gärna på dina frågor om tjänsten men har begränsad möjlighet till det under helgerna. Från 7 januari är vi på plats igen.

Vilka är vi

Solna tingsrätt är med omkring 140 medarbetare en av de största tingsrätterna i Sverige. Vi finns i trevliga och modernt utrustade lokaler i närheten av Solna centrum.

På tingsrätten handläggs ett stort antal brottmål, tvistemål och domstolsärenden. Solna tingsrätt har fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning.

Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet vilket möjliggörs genom ett gott samarbete mellan medarbetare, oavsett yrkesroll och organisatorisk tillhörighet. Alla på tingsrätten bemöts vänligt och med respekt och tingsrätten verkar för att det ska finnas goda möjligheter att förena arbete med privatliv. 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 % Solna tingsrätt tillämpar 6 månaders provanställning

Antal platser: 1
Lön: Månadslön. Individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-20
Arbetsgivarens referensnummer: dnr 869-2018
Ansök här

Kontakt

Ulrika Ålund, HR-specialist
08-561 658 13

Lena Hjelmtorp, chefsrådman
08-561 658 25

Teresa Heiskanen, handläggarchef
08-561 659 59

Gun-Marie Taabu, Jusek
08-561 658 27

Elina Jonsson, ST
08-561 658 37


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Solna tingsrätt