JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Högsta förvaltningsdomstolen söker beredningsjurister

Arbetsuppgifter

Som beredningsjurist är din huvudsakliga uppgift att bistå i arbetet med att granska inkommande mål och föreslå handläggningsåtgärder. Du är därmed delaktig i domstolens arbete med att identifiera de mål som kan avgöras av endast ett justitieråd. Dina arbetsuppgifter blir även att ta fram relevant bedömningsunderlag, bistå med rättsutredningar och i vissa fall ta fram förslag till beslut. Du kommer också att hantera kontakter med parter och ombud i målen.

Arbetet ger fördjupad kunskap dels inom vissa av de rättsområden som domstolen hanterar, dels i kvalificerad juridisk analys och problemlösningsteknik.


Kvalifikationer

Högsta förvaltningsdomstolen söker dig som är notariemeriterad vid allmän förvaltningsdomstol. Du ska vara juridiskt mycket skicklig och noggrann samt ha hög ansvarskänsla och social kompetens. Det är viktigt att du är strukturerad och självgående och har en mycket god förmåga och vilja att ta ansvar. Därutöver vill vi att du har en personlig mognad och ett gott omdöme.

Det är meriterande om du efter avslutad notarietjänstgöring har arbetat som föredragande vid förvaltningsrätt eller kammarrätt eller har annan relevant arbetslivserfarenhet utöver notariemeriteringen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde efter överenskommelse
Allmän visstidsanställning (två år)

Antal platser: 2
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-05
Arbetsgivarens referensnummer: HFD 2018-91
Ansök här


Kontakt

Maria Ek Oldsjö
Beredningschef
08-561 676 00

Ann Linders
Justitiesekreterare (Saco-S)
08-561 676 00


Övrigt

Du gör din ansökan för denna tjänst i rekryteringssystemet Visma, www.recruit.visma.com. Du loggar in som arbetssökande och skapar ett konto och följer därefter anvisningarna i systemet. Du skriver in dina personuppgifter, din meritförteckning och ditt personliga brev. Märk din ansökan med HFD 2018-91.

Bifoga notariebetyg och övriga relevanta intyg till din ansökan.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Högsta förvaltningsdomstolen

Högsta förvaltningsdomstolen är den högsta instansen för de allmänna förvaltningsdomstolarna. Vid Högsta förvaltningsdomstolen arbetar drygt 80 personer. Utöver justitieråden finns en kanslichef, beredningschefer, justitiesekreterare samt administrativ personal. Högsta förvaltningsdomstolens lokaler är vackert och centralt belägna i historiska byggnader på Riddarholmen i Stockholm.

Domstolens beredande organisation består av tre specialiserade beredningsenheter. Stora målgrupper är skatt, socialförsäkring och andra sociala mål. Domstolen hanterar även mål om offentlig upphandling samt mål om offentlighet och sekretess.

Målen i Högsta förvaltningsdomstolen bereds och föredras av justitiesekreterare. Justitiesekreterare är i de flesta fall domarutbildade assessorer – ofta med ytterligare arbetslivserfarenhet från bl.a. Regeringskansliet, JO eller JK.

Högsta förvaltningsdomstolen söker nu två beredningsjurister till enheten för sociala mål för att arbeta främst med mål om tvångsvård.