JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Juriststudenter med inriktning mot Patent- och marknadsöverdomstolen

Arbetsuppgifter

Genom inrättandet av Patent- och marknadsöverdomstolen tilldelades domstolen en omfattande praxisbildande funktion, vilket medfört att domstolen nu har behov av att internt kunna samla sin praxis och rättsutredningar på ett lättillgängligt och sökbart sätt. För detta ändamål söker Svea hovrätt juriststudenter för tjänstgöring som assistenter på Patent- och marknadsöverdomstolen.

De aktuella anställningarna är särskilt inriktade mot att dokumentera Svea hovrätts äldre praxis, dvs. avgöranden före 1 september 2016, inom immaterialrätt för Patent- och marknadsöverdomstolens räkning. I arbetet ingår att bl.a. beställa avgöranden från hovrättens arkiv (inkl. underinstansens avgörande), digitalisera och avidentifiera avgöranden, samt att föra in dessa avgöranden (tillsammans med sammanfattningar, ämnesord m.m. för respektive avgörande) i Domstolsverkets KM-system Kunskapshantering.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har mycket goda juridiska kunskaper och som har läst minst sex terminer på juristutbildningen. Du uttrycker dig väl i svenska språket både skriftligen och muntligen. Du har en hög ansvarskänsla, stort engagemang i ditt arbete och är utvecklingsinriktad. Du är noggrann och har ett mycket gott omdöme. Du tycker om och har lätt för att samarbeta samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt.

Du ska ha ett intresse för immaterialrätt, marknadsföringsrätt och konkurrensrätt. Fullgjorda specialkurser på fördjupningsnivå inom ett eller flera av dessa rättsområden är särskilt meriterande. Även tidigare erfarenhet av KM-system är särskilt meriterande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
3-6 månader
Omfattning: Deltid
Tillträde enligt överenskommelse, anställningen kan preliminärt påbörjas i mars/april 2018. Tidsbegränsad anställning, 6 månader. Arbetet kan kombineras med universitetsstudier.

Antal platser: 2
Lön: Timlön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-01
Arbetsgivarens referensnummer: 2018/23
Ansök här


Kontakt

Fredrik Simonsson
Hovrättsassessor
08-561 673 11
fredrik.simonsson@dom.se

Åsa Karlbom
HR-specialist
08-561 671 46
asa.karlbom@dom.se

Roger Wikström (Saco-S)
Hovrättsråd
08-561 674 38
roger.wikstrom@dom.se

Anette Jellve (ST)
Avdelningsordförande
070-300 18 71
anette.jellve@bredband.net


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Svea hovrätt

Svea hovrätt är landets största hovrätt med ca 330 anställda. Hovrättens lokaler är vackert belägna på Riddarholmen centralt i Stockholm. Hovrätten består av åtta dömande avdelningar, varav sex allmänna avdelningar som handlägger brottmål och tvistemål samt två specialavdelningar. En av specialavdelningarna är avdelning 2, som är inriktad mot bl.a. hyresrätt, särskilt omfattande dispositiva tvistemål och skiljemannarätt. På avdelningen handläggs också allmänna dispositiva tvistemål och s.k. övriga mål.

Sedan den 1 september 2016 är Patent- och marknadsöverdomstolen inrättad som en särskild domstol inom avdelning 2. Domstolen är överinstans till Patent- och marknadsdomstolen som är en särskild domstol inom Stockholms tingsrätt. I princip samtliga landets mål och ärenden inom rättsområdena immaterialrätt, marknadsföringsrätt och konkurrensrätt handläggs i de nya särskilda domstolarna.