JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kanslichef

Om arbetsplatsen

Domstolarna är en av hörnstenarna i vårt demokratiska samhälle. Alla som arbetar i Sveriges Domstolar bidrar till den viktiga samhällsfunktionen att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättskipning av hög kvalitet.

Kammarrätten i Göteborg är den näst största av Sveriges fyra kammarrätter. Domstolen har cirka 120 anställda, varav ungefär 85 är jurister.

Kammarrätten handlägger ett stort antal olika måltyper. Några av de van­ligaste är skattemål, socialförsäkringsmål, upphandlingsmål, mål enligt socialtjänstlagen samt olika mål som avser tvång mot person.

Kammarrätten är centralt belägen i Göteborg. Arbetsklimatet är öppet, trivsamt och präglas av vår gemensamma värdegrund; kompetens, engagemang, öppenhet och laganda. Vi arbetar aktivt med att utveckla verksamheten genom bl.a. ökad digitalisering. För mer information om kammarrätten, se vår hemsida, www.kammarratten.goteborg.se.

Arbetsuppgifter

Kanslichefen är chef för kammarrättens administrativa avdelning som har cirka 35 medarbetare.

Som kanslichef biträder du kammarrättspresidenten i ledningen av domstolen och ingår i domstolens ledningsgrupp. Du ansvarar för det övergripande utvecklingsarbetet samt planering och uppföljning av verksamheten. Samtidigt ser du till att såväl domstolens kärnverksamhet som dess stödfunktioner kan fungera rättssäkert, effektivt och i takt med tiden.

Du ansvarar för arbetet inom det administrativa kansliet där i första hand frågor om ledning och styrning samt HR/personal, ekonomi, säkerhet, IT, bibliotek och lokalfrågor hanteras. Ditt chefskap för den administrativa avdelningen omfattar även enheterna för registratur/ arkiv respektive service samt kammarrättens målkanslier, som leds av enhetschefer.

I arbetet ingår omfattande kontakter med allmänheten och med andra myndigheter liksom samverkan med Domstolsverket och den administrativa ledningen i andra domstolar.

 

Kvalifikationer

Kammarrätten söker dig som är jurist med domarutbildning i allmän förvaltningsdomstol och som har erfarenhet av kvalificerat ledningsarbete, gärna från domstol. Du ska ha erfarenhet av att planera och utveckla administrativ verksamhet.

Du är en tydlig arbetsgivarföreträdare med en mycket god administrativ förmåga. I det ligger att leda och fördela arbete på ett effektivt och för dina medarbetare samtidigt engagerande och motiverande sätt. Du är prestigelös, tydligt samarbetsinriktad och kan få samarbetet både inom domstolens ledning och i domstolen som helhet att fungera effektivt och i ett gott arbetsklimat.

Du är utåtriktad och trivs med att knyta externa kontakter.

Du är drivande, kommunikativ och flexibel. Samtidigt behöver du vara innovativ och utvecklingsorienterad. Vidare förutsätts särskild kompetens inom området för offentlighet och sekretess.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och ledaregenskaper, såsom förmåga att tydliggöra och förmedla kammarrättens mål, vara en god kommunikatör både internt och externt samt att vara lyhörd för medarbetarnas idéer och förslag.

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-17
Arbetsgivarens referensnummer: 517/18
Ansök här

Kontakt

Dag Stegeland, kammarrättspresident
031-732 74 23 eller 0709-10 56 55

Miranda Winter, administrativ jurist
031-732 75 05

Sonja Huldén, kammarrättsråd, Saco-S
031-732 75 74


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Kammarrätten i Göteborg