JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kristianstads tingsrätt söker en eller flera domstolshandläggare

Inledning

Vid Kristianstads tingsrätt arbetar ca 30 personer bestående av domare, tingsfiskaler, tingsnotarier, domstolshandläggare samt administrativ personal. Verksamheten bedrivs i trevliga och moderna lokaler belägna i Kristianstad med goda kommunikationsmöjligheter.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en grupp av domstolshandläggare. Som domstolshandläggare blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att förbereda, handlägga och sätta ut mål inför förhandling, att ha kontakt med parter, ombud, myndigheter och allmänhet samt att föra anteckningar och protokoll vid förhandlingar. Arbetet som bedrivs i nära samarbete med domare och notarier är ansvarskrävande och innebär självständigt beslutsfattande.

Kvalifikationer

Vi söker en prestigelös domstolshandläggare som värdesätter att arbeta i grupp tillsammans med andra. Som person bör du ha ett stort engagemang för ditt arbete samt en vilja att bidra till ett gott arbetsklimat. Att arbeta efter struktur och ha ett professionellt förhållningssätt är en självklarhet för dig. Du kommer att företräda domstolen och måste kunna inge förtroende samt klara av olika personliga kontakter.

Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens eller annan motsvarande utbildning. Erfarenhet av administrativt arbete från annan domstol eller annan offentlig verksamhet kan ses som meriterade. Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som att du har ett gott omdöme och är ansvarstagande. Du ska ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta enskilt och i grupp. Att du har god datorvana är en självklarhet samt att du har förmåga att fatta egna beslut, organisera och prioritera ditt arbete. Intresse för IT-frågor kan vara meriterande. 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-09-01 eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-24
Arbetsgivarens referensnummer: AD 126-19
Ansök här

Kontakt

Susanne Bengtsson
044-183616

Monica Baxter, ST inom Sveriges Domstolar
0721-880 890


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Kristianstads tingsrätt