JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Malmö tingsrätt söker en eller flera t.f. rådmän

Om Malmö tingsrätt

Malmö tingsrätt är en av landets största tingsrätter och har cirka 150 medarbetare. Vi finns i trevliga lokaler i centrala Malmö. Inom några år flyttar vi till nya, moderna lokaler i närheten av centralstationen i Malmö.  I domsagan ingår Malmö, Vellinge och Burlövs kommuner.

Organisatoriskt är vi indelade i fyra dömande avdelningar och en administrativ enhet. Tingsrätten genomförde i september 2018 en större omorganisation. Genom omorganisationen skapade vi en ren brottmålsavdelning där vi, förutom övriga brottmål, handlägger alla brottmål med en huvudförhandlingstid överstigande tre dagar. Övriga tre avdelningar handlägger både brottmål och tvistemål. Domarna har fått påverka vid vilken avdelning de vill tjänstgöra. Viss specialisering och möjlighet för domaren att fördjupa sina kunskaper inom ett eller flera rättsområden finns. Vakanser finns i nuläget på de blandade avdelningarna.

Kvalifikationer m.m.

Vi söker dig som är en mycket skicklig jurist med hög arbetskapacitet. Du som söker ska vara hovrättsassessor och i övrigt motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Se länk nedan under övrigt. Din tingsrättserfarenhet kan inte ligga alltför långt tillbaka i tiden då möjligheterna till introduktion på en visstidsanställning är begränsade.

Övrigt

Anställningen är allmän visstidsanställning på 6 månader, med eventuell möjlighet till förlängning.

Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare hittar du här: 

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Domarnamnden/Dokument-och-blanketter/


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Omfattning: Heltid/Deltid
Tillträde: 2019-02-01 eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100% eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-22
Arbetsgivarens referensnummer: 17-2019
Ansök här

Kontakt

Eva Wendel Rosberg, lagman
070-6501685

Christina Nilsson, rådman, (Saco-S)
040-35 33 23

Niklas Ljunggren, rådman, (Saco-S)
040-35 33 76


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Malmö tingsrätt