JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Mora tingsrätt söker en rådman

Arbetsuppgifter

Mora tingsrätt söker en rådman för tillsvidareanställning på heltid. Vi erbjuder god introduktion med individanpassad utbildning och en trivsam arbetsplats med trevlig stämning. 

Att vara rådman innebär att man utför kvalificerat juridiskt arbete, som är mycket intressant och omväxlande. Man får träffa olika sorters människor, lösa problem av många slag och ofta ställas inför spännande utmaningar. Ingen arbetsdag är den andra lik och arbetet är fritt men även ansvarsfullt. Att vara rådman vid en mindre tingsrätt innebär också att du får arbeta med utveckling av domstolen i olika projekt.

Mora tingsrätt är en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Alla medarbetare samarbetar med varandra över yrkesroller och organisatoriska enheter. Hos oss arbetar nu arton personer, varav en lagman, två rådmän, och fem notarier. Att kunna hjälpa och stötta andra är en viktig egenskap vid en liten arbetsplats.

Vid tingsrätten handläggs alla allmänt förekommande typer av mål och ärenden. Brottmålen handläggs oberoende av rotlar, medan tvistemålen är uppdelade på rotlar. Arbetssättet präglas av en mycket kompetent och väl utvecklad beredningsorganisation med duktig personal.

Domarbanan är öppen för alla jurister och detta kan vara en möjlighet även för den som inte tidigare arbetat som domare att pröva på domaryrket. Vi välkomnar sökande med domarerfarenhet eller med annan juridisk yrkeserfarenhet.

 

Kvalifikationer 

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning, bland annat inom ramen för Domstolsakademin.

 

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

 

Om Mora tingsrätt

Mora tingsrätt ligger i Dalarna norr om Siljan med en härlig utsikt över sjön. Domstolsbyggnaden är från början av 1900-talet. Den byggdes om 2014 och är idag en modern domstol. Domsagan består av sju kommuner; Leksand, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Vansbro och Älvdalen.

För dig som önskar ett rikt utbud av friluftsliv, idrott, kultur, bra uppväxtmiljö för barn och en härlig miljö är norra Dalarna en trevlig plats att bo på. Tingsrätten har stafettlag i Vasaloppets skid- och löpspår. Så vill du ha en utmaning utöver det vanliga då finns den här.

 

Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Domarnamnden/Ansokan-om-domaranstallning/

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-09-02
Arbetsgivarens referensnummer: 70-2018
Ansök här

Kontakt

Lars Tomth, lagman
0250-296 01, 073-046 39 59, lars.tomth@dom.se

Agneta Benner, rådman
0250-296 03, agneta.benner@dom.se

Alexander Engström, tingsnotarie (Saco-S)
0250-296 36, alexander.engstrom@dom.se


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden