JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Nacka tingsrätt söker beredningsjurister till utsökningsärenden

Nacka tingsrätt handlägger brottmål, tvistemål, familjerättsliga mål och konkurser samt utsökningsärenden. Tingsrätten är även en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljömål, fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen.

På tingsrätten arbetar i dag ca 140 personer och vi sitter sedan hösten 2018 i nya lokaler i Sickla med goda kommunikationer till centrala Stockholm.

Tingsrätten söker en eller flera beredningsjurister för handläggning av utsöknings-ärenden. Utsökningsverksamheten vid Nacka tingsrätt är till sin omfattning den största i landet.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som beredningsjurist vid Nacka tingsrätt är omväxlande och utvecklande. Du kommer få möjligheter att utvecklas som jurist och specialisera dig inom utsöknings- och sakrättsområdet. Som beredningsjurist kommer du att självständigt bereda ärenden som överklagats från Kronofogdemyndigheten. I arbetsuppgifterna ingår att göra rättsutredningar, föredra ärenden för avgörande och skriva förslag till beslut. Du kommer också att vara med vid sammanträden och föredra remisser. Du förväntas vara delaktig i att utveckla och effektivisera verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår också att vara expertstöd för notarierna på utsökningsområdet. För närvarande bereds utsökningsärenden av två beredningsjurister och av notarier. Arbetet sker i nära samarbete med tingsrättens domare och domstolshandläggare.

Kvalifikationer

För att arbeta hos oss ska du ha juristexamen och vara notariemeriterad. Erfarenheter av arbete med utsöknings- eller sakrätt är meriterande liksom arbete vid kronofogdemyndighet. Du är noggrann, kan arbeta självständigt och resultatinriktat, har lätt för att samarbeta samt har god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och flexibilitet. Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Testförfarande kommer att ingå som komplement till anställningsintervjun.

Tingsrätten vill även ta tillvara de kvalifikationer som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-08-15
Ansök här

Kontakt

Olof Roos
08-561 656 82 (tillgänglig 29/7-9/8)

Linn Pantzar
08-561 656 76 (tillgänglig 12-25/7)

Anders Lillienau
08-561 657 20 (tillgänglig fr.o.m 12/8)


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Nacka tingsrätt