JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Nyköpings tingsrätt söker sommarnotarie

Inledning

I fräscha lokaler intill hamnen i sommarstaden Nyköping ligger en av Sveriges effektivaste tingsrätter. Vi är effektiva för att vi satsar på avslut i mål och ärenden. Titta gärna på våra statistiksiffror! Vi är bl. a. tio domare, en beredningsjurist och tolv notarier. Vi erbjuder nu en juridikstuderande möjligheten att arbeta som sommarnotarie under fem veckor sommaren 2019.

Arbetsuppgifter

Hos oss är kunskapsutbytet mellan ordinarie domare, fiskaler och övriga jurister stort och delaktigheten hög. I arbetet som sommarnotarie ingår att delta i beredning av mål och ärenden, protokollföra vid förhandlingar i brottmål och tvistemål, skriva förslag till domar och beslut samt göra rättsutredningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som studerar på juristlinjen, har genomfört process- och straffrätten och inte har tidigare erfarenhet av arbete i tingsrätt.

Du bör ha goda betyg från genomförda kurser på juristutbildningen, vara noggrann och ha god samarbetsförmåga.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder nu en juridikstuderande möjligheten att arbeta som sommarnotarie under fem veckor sommaren 2019.

Ansökan

Din ansökan med personligt brev, cv, betyg, tjänstgöringsintyg och referenser skickar du till Nyköpings tingsrätt, Box 333, 611 27 Nyköping eller per e-post till nykopings.tingsratt@dom.se

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 1
Lön: Måndadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-31
Arbetsgivarens referensnummer: 50-2018
Ansök här

Kontakt

Tingsnotarien Emilia Dehlin
0155-120410


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Nyköpings tingsrätt