JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Servicechef med ordningsvaktsförordnande

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara chef för en arbetsgrupp som kommer att bestå av medarbetare med olika kompetenser och delvis olika arbetsuppgifter. Ditt uppdrag som chef är att genom en effektiv arbetsfördelning, sam-arbete och planering säkerställa att gruppen arbetar mot samma mål och håller en hög och jämn servicenivå. Du kommer själv att arbeta operativt som ordningsvakt och med vissa av de arbetsuppgifter som ryms inom serviceenheten.

När den ombyggnation av lokalerna som har påbörjats är genomförd kommer fast säkerhetskontroll att införas.

Ordningsvakterna på tingsrätten kommer att tillsammans med övriga medarbetare på serviceenheten

- ansvara för ordningshållning under förhandlingar och i allmänhetens utrymmen

- vara tekniskt stöd i samband med förhandlingar och möten

- bemanna receptionen och där ge service till besökare och hantera administrativa uppgifter

- ansvara för den dagliga nämndemannahanteringen

- delta i den interna servicen som posthantering, lokaltillsyn, teknik-frågor, leveransmottagning, underhåll och skötsel

- hantera passerkort, larm och besöksrutiner

- ansvara för brandskyddsarbete och brandronder

När fast säkerhetskontroll införts kommer du även att bemanna denna tillsammans med övriga ordningsvakter.

I personalansvaret ingår att hålla medarbetarsamtal, lönesättande samtal och att se till att kompetensutvecklingsbehov uppmärksammans och tillgodoses. Du deltar i rekryteringen av nya medarbetare till din arbets-grupp.

Din närmaste chef är chefsadministratören, som är chef för den administrativa avdelningen, och ni kommer att ha ett nära samarbete.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har chefs- eller arbetsledarerfarenhet. Du som söker ska ha lägst gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens. Du ska ha ett aktuellt ordningsvaktsförordnande och ha erfarenhet av arbete som ordningsvakt. Vi ser gärna att du även har jobbat med service både internt och externt, t.ex. i reception eller vaktmästeri. Tidigare väl vits-ordad erfarenhet från arbete som ordningsvakt i domstol kan vara meri-terande.

Anställningen ställer höga krav på administrativ förmåga och på att du har förmåga att bemöta människor väl i olika situationer. Det är vidare mycket viktigt att du är serviceinriktad, lösningsorienterad och kan samarbeta. Du är initiativtagande, praktiskt lagd och ser till att saker blir gjorda.

Du ska ha goda kunskaper i tal och skrift i svenska. Du måste vara van datoranvändare och ha intresse och fallenhet för att lära dig nya dator-stödsprogram.

Det är ett krav att du är villig att genomgå polisens utbildning för sä-kerhetskontroll samt utbildning för att använda röntgen om du inte re-dan har gjort det.

Eftersom den nya organisation som kommer att krävas för att hantera den fasta säkerhetskontrollen är under uppbyggnad förutsätter vi att du har intresse och fallenhet för att bidra till detta arbete.

Att vara servicechef innebär att du har ansvar för flera olika verksam-hetsområden. För att lyckas i rollen behöver du arbeta strategiskt och vara skicklig på att planera och strukturera arbetet. Du behöver ha en god förmåga att leda, delegera och motivera dina medarbetare. Det är viktigt att du lätt kan bygga och underhålla relationer och att du har en god samarbetsförmåga. Anställningen ställer stora krav på ansvars-känsla, helhetssyn, noggrannhet, integritet och omdöme. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse, gärna under augusti 2018. Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
I rekryteringsprocessen kommer det att ingå testförfarande via externt rekryteringsföretag. Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen.

Antal platser: 1
Lön: Tingsrätten tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-04-06
Arbetsgivarens referensnummer: A764149
Ansök här


Kontakt

Charlotte Lindh
Chefsadministratör
charlotte.lindh@dom.se

Jenny Olsson (ST)
Expeditionsvaktmästare
jenny.l.olsson@dom.se

Annelie Johnsson (Seko)
Administratör
annelie.johnsson@dom.se

Nils Pålbrant (Saco-S)
Rådman
nils.palbrant@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Uppsala tingsrätt

Uppsala tingsrätt är en medelstor domstol med cirka 85 medarbetare. Antalet mål och ärenden uppgår till cirka 7 500 per år. Tingsrätten är indelad i två målavdelningar som vardera leds av en chefsrådman. På varje avdelning finns också en handläggarchef som är chef för domstolshandläggarna. Domstolens administrativa avdelning som för närvarande består av 14 medarbetare leds av chefsadministratören. Till tingsrätten är cirka 200 nämndemän knutna. Domsagan utgörs av hela Uppsala län med kommunerna: Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar.

Uppsala tingsrätt är centralt beläget med närhet till goda allmänna kommunikationer. Med tåg tar det cirka 40 minuter till Stockholm och cirka 15 minuter till Arlanda. Uppsala är storstaden med småstadens charm och här finns alltid ett rikt utbud av evenemang och upplevelser. Tingsrätten är en öppen och modern arbetsplats med skickliga och

engagerade medarbetare.