JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Solna tingsrätt söker domstolshandläggare

"Arbetsuppgifterna som domstolshandläggare är verkligen intressanta och varierande, och dessutom har jag väldigt roligt med mina kollegor"  

Vill du också bli en av Solna tingsrätts cirka 35 domstolshandläggare?

Arbetsuppgifter

Hos oss får du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en spännande och för samhället viktig verksamhet. Du ingår i ett arbetslag med andra domstolshandläggare som tillsammans med domare, notarier och beredningsjurister handlägger olika slags mål och ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet innebär bland annat att ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, planera brottmålsrättegångar, kalla till förhandlingar, föra anteckningar vid förhandlingar samt expediera domar. Du kommer även att, efter beslut om delegation, utföra åtgärder självständigt under eget ansvar som till exempel att förordna offentlig försvarare eller besluta om personutredning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till övriga kollegor och bidrar med din kompetens och ditt engagemang till gruppens gemensamma arbete såväl som till hela verksamheten. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig.  

Du ska ha avslutad gymnasieutbildning eller annan utbildning på motsvarande nivå. Du är en van datoranvändare och ser dator, e-post och telefon som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Din ansökan ska bestå av följande uppgifter:

  • Fyll i alla obligatoriska fält. Observera att CV inte ska bifogas, du lägger till dina erfarenheter under fälten Arbetslivserfarenhet och Utbildningar
  • I fältet för ditt personliga brev vill vi att du beskriver varför du har sökt anställning som domstolshandläggare på Solna tingsrätt och på vilket sätt du kan bidra till domstolens verksamhet. Ditt brev ska innehålla max 2000 tecken.
  • Ladda upp slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande. Komplettera din ansökan med studieintyget snarast möjligt om du inte redan har det att tillgå. 

 

Övrig information

Arbetspsykologiska tester kommer att användas vid denna rekrytering.

Alla slutkandidater kommer att kallas till en rekryteringsdag 23 maj.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. 6 månaders provanställning tillämpas.

Det kan bli aktuellt med fler tillsättningar än en.

Om Solna tingsrätt

Solna tingsrätt är en öppen, modern och utvecklingsinriktad arbetsplats med engagerade medarbetare. Domstolen är med omkring 140 medarbetare en av de största tingsrätterna i Sverige. Här handläggs ett stort antal brottmål, tvistemål och domstolsärenden. Solna tingsrätt har fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Verksamheten kännetecknas av hög kvalitet vilket möjliggörs genom ett gott samarbete mellan medarbetare, oavsett yrkesroll eller organisatorisk tillhörighet. På tingsrätten arbetar vi aktivt med att förbättra och utveckla verksamheten där du med ditt engagemang får chans att bidra. Alla på tingsrätten bemöts vänligt och med respekt. Tingsrätten verkar för att det ska finnas goda möjligheter att förena arbete med privatliv. Vi arbetar i moderna lokaler i centrala Solna.

Läs mer om att arbeta inom Sveriges Domstolar på domstol.se


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde den 1 september 2019 eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-04-07
Arbetsgivarens referensnummer: Dnr 194-2019
Ansök här

Kontakt

Matilda Swahn, HR-specialist
08-561 658 14

Elina Jonsson, ST
08-561 658 37

Gun-Marie Taabu, Jusek/Saco-S
08-561 658 27


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Solna tingsrätt