JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Sommarnotarier 2019

Kammarrätten handlägger ca 500 olika måltyper, där de vanligast förekommande målen rör migration-, socialförsäkring och skatt.

Arbetsuppgifter

Kammarrätten i Stockholm kommer att anställa sexton sommarnotarier för åtta-tio veckors tjänstgöring under sommaren 2019 med tillträde den 10 juni 2019. Handläggningen i kammarrätten är huvudsakligen skriftlig och målen avgörs av två eller tre domare efter föredragning. Sommarnotarierna kommer att få delta i det dagliga arbetet i kammarrätten, vilket kan innebära såväl handläggning och föredragning av mål som vissa kansliuppgifter.

Kvalifikationer

För att komma i fråga för anställningen ska du studera på juristprogrammet. Vårterminen innan sommaren ska vara minst din sjätte termin men du ska inte ha avslutat din utbildning före sommaren 2019. Du ska ha läst processrätt och förvaltningsrätt. Du ska ha goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen, en god språklig framställning och vara noggrann. Fördjupningskurser inom förvaltningsrätt och förvaltningsprocessrätt är meriterande. Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolens verksamhet kommer vi i första hand att prioritera sökande som inte har tidigare erfarenhet från liknande arbete på domstol. Ingen erfarenhet krävs.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-06-10

Tidsbegränsad: åtta-tio veckor

Antal annonserade arbetstillfällen: 16

Ansökan

Du gör en ansökan för denna tjänst via vårt rekryteringsverktyg Varbi - Du loggar in som arbetssökande. Därefter följer du anvisningarna i systemet. Om du inte har något konto sedan tidigare behöver du skapa ett sådant och därefter på nytt klicka på länken till annonsen.

Förutom personligt brev och CV ska även betyg från juristprogrammet bifogas. Det är även viktigt att samtliga urvalsfrågor besvaras.

 

Övrigt

Beslut om anställning fattas på handlingarna.

Varmt välkommen med din ansökan!


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning kortare än 3 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-06-10
Sysselsättningsgrad: heltid

Antal platser: 16
Lön: fast lön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-20
Arbetsgivarens referensnummer: KST2018/440
Ansök här

Kontakt

Jennie Åsberg, administrativ fiskal
08-561 690 60

Maria Morin, HR-specialist
08-561 692 83


Om Kammarrätten i Stockholm
Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har cirka 230 medarbetare, varav ungefär 170 är jurister. Organisationen består av sex dömande avdelningar, en kansliavdelning och en administrativ enhet. Du får arbeta i vackert och centralt belägna lokaler på Riddarholmen i Stockholm. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön, etnisk och kulturell bakgrund. Vi har även ett aktivt hälsofrämjande arbete och satsar därmed på ett brett urval av friskvårdsförmåner.