JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Sommarnotarier, två platser

Arbetsuppgifter

Förvaltningsrätten söker två sommarnotarier under 2019. Tjänsten är en utbild-ningsplats och därför söker vi dig som är juriststuderande med minst en termin kvar av utbildningen. I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredningen av mål, delta i förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar.Kvalifikationer

Du har genomfört processrätten och grundläggande förvaltningsrättslig utbildning. Du bör ha god språklig framställning, vara noggrann och ha god samarbetsförmåga. 

Bifoga CV, betyg samt de intyg du vill åberopa.

  
Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: ca 2018-06-17
Sysselsättningsgrad: cirka 8 veckor

Antal platser: 2
Lön: månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-31
Arbetsgivarens referensnummer: 2019/004
Ansök här

Kontakt

Anna Frisén
090-177415

Rebecka Rasmuson
090-177422

Christina Röckner
090-177419


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Umeå
Förvaltningsrätten i Umeå har ca 26 anställda – domare, föredragande, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. Vi prövar tvister mellan enskilda och det allmänna (staten, landsting och kommun). Vid domstolen finns många olika typer av mål. Vi handlägger bl.a. mål som gäller socialförsäkring, skatter, tvångsvård av olika slag, bistånd enligt socialtjänstlagen, offentlig upphandling och laglighetsprövning enligt kommunallagen. Handläggningen är i de flesta målen i sin helhet skriftlig. I mål om tvångsvård hålls ofta en muntlig förhandling som komplement till det skriftliga materialet. Förvaltningsrätten är samlokaliserad med Umeå tingsrätt. Sammanlagt finns mer än 85 anställda vid domstolarna. Tingshuset är beläget i centrala Umeå. Umeå är Norrlands största stad med ett stort universitet och rika möjligheter till fritidsaktiviteter. Staden är mycket expansiv och dynamisk. Befolkningen är ung. Det är lätt att resa till och från Umeå. Flygförbindelserna är utmärkta och man kan resa komfortabelt med tåg på Botniabanan. Förvaltningsrätten verkar för en mycket god arbetsmiljö och har ett högt medarbetarindex.