JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Stockholms tingsrätt söker Uppsatspraktikanter

Arbetsbeskrivning

Tingsrätten söker en eller flera uppsatspraktikanter till våra målavdelningar under hösten 2017. Som uppsatspraktikant kommer du att få en inblick i tingsrättens verksamhet genom praktiskt arbete. Du kommer att, på samma sätt som domstolens notarier, handlägga och föredra mål för avgörande.


Kvalifikationer

Som praktikant skall du vara inskriven vid ett universitet och ännu inte avlagt juristexamen. Du skall ha avslutat termin 6 vid juristprogrammet samt antagits till en kurs innehållande praktik.

Vi söker dig som har goda juridiska kunskaper och god kommunikativ förmåga vilket gör att du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid

Antal platser: 8
Ansökningar behandlas och platser tillsätts löpande.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-01
Arbetsgivarens referensnummer: TSM 2017/0333
Ansök här


Kontakt

Nadjwan Baballos
HR-specialist
0856165085
nadjwan.baballos@dom.se


Övrigt

Praktikanten får ingen lön eller annan ersättning från tingsrätten under praktikperioden. Ansökningar behandlas och platser tillsätts löpande.

I ansökan bifogar du ditt CV samt senaste studieutdraget med betyg från juristprogrammet.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Stockholms tingsrätt

Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med ca 280 medarbetare. Vi finns i det centralt belägna Rådhuset på Kungsholmen. Tingsrätten är indelad i fem dömande avdelningar som arbetar teambaserat. En av avdelningarna, Patent- och marknadsdomstolen är en nyinrättad myndighet med start 1 september 2016. Domstolen kommer som enda tingsrätt i landet att handlägga mål och ärenden inom immaterialrätt, marknadsföringsrätt och konkurrensrätt. Vid tingsrätten finns också en administrativ avdelning som bl.a. svarar för personal-, ekonomi-, IT- och servicefrågor vid domstolen.