JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Stockholms tingsrätt söker beredningsjurist (en eller flera)

Arbetsuppgifter

Som beredningsjurist blir din uppgift att självständigt bereda mål, göra rättsutredningar, föredra mål för avgörande, vara protokollförare vid muntliga förhandlingar och skriva förslag till avgöranden. Du kommer även få leda muntliga förberedelser och avgöra mål när förutsättningar finns. I beredningsarbetet ingår även vissa arbetsledande uppgifter för notarier på avdelningen samt att, tillsammans med chefsrådmannens ställföreträdare, utveckla och samordna vissa utbildningsinsatser för notarierna.

På Stockholms tingsrätt är beredningsjuristens roll väsentligen skild från tingsnotariens. Beredningsjuristen står för kontinuitet och kvalitet i beredningsrutinerna på avdelningen.

Kvalifikationer

Du ska vara notariemeriterad från tingsrätt.

Beredningsarbetet i tingsrätten ställer höga krav på juridisk skicklighet men vi lägger även stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har en god problemlösningsförmåga. Du har bl. a. förmåga att se till helheten och är duktig på att prioritera. Du arbetar resultatorienterat, lär dig snabbt och kan använda din kunskap flexibelt. Dessutom har du god självinsikt och drar lärdom av erfarenheter och feedback från omgivningen. Du har en hög anpassningsförmåga och förhåller dig entusiastisk och positiv även i utmanande situationer. Du har en mycket god kommunikativ förmåga vilket gör att du förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt.

För tjänstgöring vid Patent- och marknadsdomstolen är det önskvärt med kunskap i och erfarenheter av immaterial- och marknadsrätt.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning

Antal platser: 1
Lön: Månadslön. Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-20
Arbetsgivarens referensnummer: TSM 2018/0929
Ansök här

Kontakt

Åsa Hellgren, HR-specialist
08-56165067

Malou Lindblom, Chefsrådman
08-561 653 75

Anette Skalmark, ST inom Sveriges domstolar
08-561 654 37


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stockholms tingsrätt
Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med omkring 300 medarbetare. Vi finns i det centralt belägna Rådhuset på Kungsholmen. Tingsrätten leds av lagmannen och är indelad i fem dömande avdelningar som var och en leds av en chefsrådman. En av de dömande avdelningarna är Patent- och marknadsdomstolen och de andra fyra avdelningarna är allmänna avdelningar som handlägger tvistemål, familjemål och brottmål. Patent- och marknadsdomstolen handlägger som enda tingsrätt i landet mål och ärenden inom immaterialrätt, marknadsföringsrätt och konkurrensrätt. Från 2019 kommer Stockholms tingsrätt troligen bli värd för den nordisk-baltiska regionala avdelningen av den enhetliga patentdomstolen i Europa (UPC, Unified Patent Court). På varje dömande avdelning leds verksamheten av en chefsrådman tillsammans med dennes ställföreträdare och handläggarchefen. På avdelningen arbetar rådmän, fiskaler, notarier, beredningsjurister och domstolshandläggare. Tingsrätten söker nu en eller flera beredningsjurister till de allmänna avdelningarna. En tjänst kan dessutom komma att avse Patent- och marknadsdomstolen.