JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Stockholms tingsrätt söker en HR-specialist

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist på Stockholms tingsrätt erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. I din roll kommer du självständigt att driva rekryteringsprocesser enligt en kompetensbaserad metod. Dessutom kommer du att fungera som ett konsultativt stöd till chefer på tingsrättens sex avdelningar i HR-frågor, exempelvis inom arbetsmiljö och arbetsrätt.

Som HR-specialist kommer du ingå i ett regionalt nätverk för HR-frågor tillsammans med HR-specialister från de fem tingsrätterna i Stockholmsregionen. Därtill ingår det viss bemanningsplanering och löpande administration i din roll.

Kvalifikationer

Vi söker sig som har en högskoleutbildning från personalvetarprogrammet eller motsvarande. Vi vill även att du har erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering och erfarenhet av att vara chefsstöd i arbetsmiljöfrågor och rehabilitering från en statlig verksamhet.

Som person inger du förtroende och har en förmåga att skapa samarbete på olika nivåer i organisationen. För att trivas hos oss behöver du ha en vilja och förmåga att hjälpa andra och ha lätt för att sätta dig in i andras situation. Du har ett gott omdöme och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar. Du tar ansvar för din uppgift, är proaktiv och tar initiativ till att själv lösa uppkomna problem. Som person är du lugn och stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Du är en van datoranvändare med mycket god kompetens i Officepaketet. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska.

Tingsrätten lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %. 6 månaders provanställning tillämpas

Antal platser: 1
Lön: Månadslön. Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-10-04
Arbetsgivarens referensnummer: TSM 2018/0901 doss 25
Ansök här

Kontakt

Åsa Hellgren HR-specialist
08-56165067

Amina Lundqvist, Administrativ direktör
08-561 650 62

Anette Skalmark, ST Sveriges Domstolar
08-561 654 37

Fanny Svensén, Saco-S
08-561 652 93


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stockholms tingsrätt
Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med omkring 300 medarbetare. Domstolen leds av lagmannen och är indelad i fem dömande avdelningar som var och en leds av en chefsrådman. På de dömande avdelningarna arbetar rådmän, fiskaler, notarier, beredningsjurister och domstolshandläggare. En av de dömande avdelningarna är Patent- och marknadsdomstolen och de andra fyra avdelningarna är allmänna avdelningar som handlägger tvistemål, familjemål och brottmål. Målen är inte sällan både omfattande och uppmärksammade. Den administrativa avdelningen, som är indelad i tre enheter, leds av den administrativa direktören. Avdelningen har cirka 60 medarbetare. Inom avdelningen hanteras ekonomi, budget, HR, säkerhet och service, IT, registrering och arkiv. Den administrativa direktören ingår tillsammans med chefsrådmännen i lagmannens ledningsgrupp. Stockholms tingsrätt arbetar aktivt med utvecklingsfrågor. Ett led i detta arbeta är att ta tillvara medarbetarnas kompetens och erbjuda möjligheter för medarbetarna att engagera sig och utveckla sina kunskaper i olika frågor. Stockholms tingsrätt vill vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Domstolen vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.