JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Umeå tingsrätt söker domstolshandläggare till mark- och miljödomstolen

Inledning

Umeå tingsrätt är en av fem tingsrätter i landet som är mark- och miljödomstol. Tingsrätten har cirka 60 anställda, varav för närvarande ca 20 vid mark- och miljödomstolen. Domstolen handlägger som första instans bl.a. frågor om tillstånd till miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet samt överprövar beslut enligt bl.a. miljöbalken, fastighetsbildningslagen och plan- och bygglagen. Domsområdet för mark- och miljödomstolen utgör hela Norrbottens län, huvuddelen av Västerbottens län och en mindre del av Västernorrlands län.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)

Som domstolshandläggare blir du en del av ett handläggarteam som bereder målen fram till förhandling och avgörande. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera nya mål och handlingar, sköta skriftväxling, bevaka frister, planera rättegångsdagar, kalla till förhandling samt expediera domar och beslut. I arbetet kan också ingå att föra protokoll vid förhandlingar samt skriva förslag till domar och beslut. Dagligen förekommer mycket kontakt med allmänhet, parter och ombud.

Vi söker dig som (Kvalifikationskrav)

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till övriga kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Som person är du ansvarstagande och noggrann samt anpassar dig lätt till nya förutsättningar. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att priorietera och planera ditt arbete extra viktig.  

Du har avslutad gymnasieutbildning och minst ett års erfarenhet från administrativt arbete. Erfarenhet av handläggarroll företrädesvis på domstol eller inom myndighet är meriterande. Du är en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Körkort är en fördel, men inget krav.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas och löneanspråk bör anges i ansökan. Tillträde snarast. Arbetet är förknippat med resor, ofta i kombination med övernattningar.

 

Umeå är en expansiv universitetsstad med ett rikt kulturliv. I Umeå har du korta avstånd till såväl arbete, skola och service som till nöjesliv och fritidsaktiviteter. I Umeå kan du njuta av ljusa sommarnätter och riktiga vintrar med mycket snö. Kommunen har knappt 130 000 invånare, läs mer på www.umea.se.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-08-15
Arbetsgivarens referensnummer: TUM 2019/220
Ansök här

Kontakt

Anders Carlbaum
090-172135

Agnetha Andersson
090-172146


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Umeå tingsrätt