JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Umeå tingsrätt söker sommarnotarie

Arbetsuppgifter

I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredningen av mål och ärenden, protokollföra vid förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar.


Kvalifikationer

För att söka tjänsten ska du studera på juristlinjen samt vara godkänd minst till och med termin sex. Du ska ha genomfört processrätten samt straff- och civilrätten. Du ska minst ha en termin kvar av juristprogrammet efter anställningsperioden.

Du har goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen liksom goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga, god samarbetsförmåga samt att kunna organisera och planera ditt arbete väl.

Intervjuer tillämpas inte för denna korta anställning utan stor vikt kommer att läggas vid ditt personliga brev och hur du motiverar ditt intresse för att arbeta som sommarnotarie vid vår tingsrätt.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
11 dagar - 3 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Anställningen omfattar sex veckor under sommaren 2018.

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-08
Arbetsgivarens referensnummer: A756036
Ansök här


Kontakt

Jörgen Vikström
Chefsadministratör
090-17 21 03
jorgen.vikstrom@dom.se


Övrigt

Din ansökan med CV, Betyg tjänstgöringsintyg och referenser skickas till senast den 8 mars 2018 till Umeå tingsrätt via länken på denna sida.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Umeå tingsrätt

Umeå tingsrätt är en allmän domstol och handlägger bland annat brottmål, tvistemål, familjerättsliga mål, allmänna domstolsärenden samt konkursärenden. Umeå tingsrätt är en av fem tingsrätter i landet som är mark- och miljödomstol.