JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Uppsala tingsrätt söker domstolshandläggare

Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett team och tillsammans med domare, notarier och andra domstolshandläggare kommer du att handlägga mål och ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, planera brottmålsrättegångar, kalla till förhandlingar, föra anteckningar vid förhandlingar samt expediera domar. Du kommer även att, efter beslut om delegation, utföra åtgärder självständigt under eget ansvar som t.ex. att förordna offentlig försvarare eller besluta om personutredning.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Sex månaders provanställning

Antal platser: 1
Lön: Tingsrätten tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-08-27
Arbetsgivarens referensnummer: A792568
Ansök här

Kontakt

Anna Payne
Handläggarchef
anna.payne@dom.se

Gülsen Atilmis
Handläggarchef
gulsen.atilmis@dom.se

Charlotte Lindh
Chefsadministratör
charlotte.lindh@dom.se

Jenny Olsson (ST)
Domstolshandläggare
jenny.l.olsson@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Uppsala tingsrätt

Uppsala tingsrätt är en medelstor domstol med cirka 85 medarbetare. Antalet mål och ärenden uppgår till cirka 7 500 per år. Tingsrätten är indelad i två målavdelningar med vardera två målenheter. Varje målavdelning leds av en chefsrådman. På varje avdelning finns också en handläggarchef som är chef för domstolshandläggarna. Domstolen har även en administrativ avdelning som leds av chefsadministratören. Till tingsrätten är cirka 200 nämndemän knutna. Domsagan utgörs av hela Uppsala län med kommunerna: Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar.

Uppsala tingsrätt är centralt beläget med närhet till goda allmänna kommunikationer. Med tåg tar det cirka 40 minuter till Stockholm och cirka 15 minuter till Arlanda. Uppsala är storstaden med småstadens charm och här finns alltid ett rikt utbud av evenemang och upplevelser. Tingsrätten är en öppen och modern arbetsplats med skickliga och engagerade medarbetare.