JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Växjö tingsrätt, mark- och miljödomstolen, söker en eller flera rådmän

Arbetsuppgifter

Som rådman på mark- och miljödomstolen vid Växjö tingsrätt arbetar du tillsammans med omkring 50 medarbetare; rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier och domstolshandläggare.

Mark- och miljödomstolen är indelad i två avdelningar vid tingsrätten. Varje avdelning leds av en chefsrådman. Mark- och miljödomstolen handlägger bl.a. ansökningar om tillstånd till miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet, överklagade lantmäteribeslut samt överklagade beslut enligt miljöbalken och plan- och bygglagen. Domstolen handlägger också tvistemål med anknytning till miljö-- och fastighetsrätt samt VA-frågor, t.ex. miljöskadestånd, intrångsersättningar och tvångsförfaranden.

Beredningen sköts i flertalet måltyper av beredningsjurister. I ansökningsmål har tekniska råden det ansvaret, medan rådmannen ansvarar för beredningen i flertalet tvistemål.

Vårt domstolsområde omfattar östra och södra delen av landet; från Östergötland till Skåne. Arbetet är därför förenat med en del resor.Kvalifikationer m.m.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Domstolens arbetssätt ställer stora krav på samarbetsförmåga och förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig klart och tydligt i tal och skrift.

Erfarenhet av de rättsområden som förekommer vid mark- och miljödomstolen kan vara meriterande.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.Om Växjö tingsrätt

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarfullt och utvecklande arbete på en modern domstol belägen i en expansiv universitetsstad. Växjö, även känd under epitetet "Europas grönaste stad", har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik. Växjö kommun har omkring 91 000 invånare, läs mer på www.vaxjo.se .

Vid domstolen arbetar för närvarande omkring 95 personer. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på  mark- och miljödomstolen. Domstolen har också en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service.

Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Övriga upplysningar

Skriftlig ansökan med meritförtekning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via epost till:

domarnamnden@dom.se

Ansökningsblankett, kravprofil m.m.
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-24
Arbetsgivarens referensnummer: 9-2019
Ansök här

Kontakt

Lars-Olle Larsson, lagman,
0470-560 111

Lena Pettersson, chefsrådman,
0470-560 133

Lars Svensson, rådman, Saco-S,
0470-560 184


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden
Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare och hyresråd.