JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Ersättning

Som vittne har du rätt till ersättning för resan till domstolen. Samma sak gäller eventuella kostnader för uppehälle och förlorad arbetsinkomst.

Det förekommer emellertid begränsningar både i fråga om ersättningen för resa och för övriga ersättningar.

Det står på kallelsen vilka ersättningsregler som gäller. Läs den noga innan du bestämmer dig för hur du ska resa. På kallelsen står det också om möjligheterna att begära förskott.

Ersättningen utbetalas i regel via insättning på ditt bankkonto hos Swedbank eller annan bank. För att kunna förmedla ersättning till annan bank än Swedbank krävs att du anmält ditt konto. Det kan du göra via www.swedbank.se (länken öppnas i nytt fönster) eller på närmaste bankkontor. För att säkert få pengarna insatta på ditt bankkonto rekommenderas att anmälan görs innan inställelsen vid domstolen. Om du inte har konto hos Swedbank och inte heller har anmält ditt konto får du ett utbetalningskort. I vissa fall sker utbetalning med ett kontantkort. För mer information kontantkort.

Är något oklart när det gäller ersättningen eller om det är något annat du undrar över, är du välkommen att ringa till domstolen. Telefonnummer och adress finns på kallelsen.
Senast ändrad: 2019-01-02