JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Framåt, enkel och stabil IT i rättvisans tjänst

På Domstolsverkets IT-avdelning jobbar vi med moderna tekniker och arbetssätt för att lösa Sveriges Domstolars behov av IT. Just nu står vi inför många spännande utmaningar för att digitalisera verksamheten.

IT-avdelningen ansvarar för att ett 80-tal olika domstolar, myndigheter och nämnder med sina 6 800 medarbetare runt om i landet har ett väl fungerande IT-stöd för såväl den dömande som den administrativa verksamheten. Avdelningens ca 100 medarbetare samt ett 20-tal konsulter, svarar för drift, support samt utveckling och förvaltning av Sveriges Domstolars gemensamma system och infrastruktur.

Tillsammans med Sveriges Domstolar realiserar vi befintliga och kommande behov av IT. Vi bidrar med innovation, helhetssyn och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat. Vi jobbar med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje!

Sveriges Domstolars ambitioner inom IT är höga och omfattar lösningar för exempelvis informationsflödet i rättskedjan, säkra mobila lösningar och hög grad av automatisering. Kompetenta, engagerade och motiverade medarbetare är en förutsättning för att nå våra mål.

Vi söker fler talanger

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med kompetenta och trevliga människor. Skicka gärna en intresseansökan till oss via itjobb@dom.se.

De jobb som finns ute för studen hittar du på sidan Lediga anställningar. Klicka på fliken IT & teknik

 Flik IT & teknik 
Senast ändrad: 2018-09-12

Medarbetare berättar

Hur är det att arbeta på Domstolsverkets IT-avdelning?


Möt Agnetha, teamledare och Tom, projektledare.

Ismeta Mujanovic

 

Möt Ismeta, 
systemanalytiker

   
Bild på Anton Petersson, IT-avdelningen

 

Möt Anton, systemutvecklare

   
Bild på Jenny Larsen, IT-avdelningen

 

Möt Jenny, projektledare

 

Läs mer

Läs gärna mer om oss i tidningen Framtidens karriär (extern länk).