Tre män döms till fängelse för rån och grov misshandel m.m.

Två personer överfölls i deras bostad i Örnsköldsvik. Tre män döms nu för rån och grov misshandel mot dem. En av personerna döms också för grov misshandel och försök till grov misshandel av två poliser i samband med sitt gripande i Eskilstuna.

En blodig person anträffades i början av december utanför ett bageri i centrala Örnsköldsvik. Tre män som stått åtalade för försök till mord och grovt rån har nu dömts för rån och grov misshandel riktat mot två personer. Gärningsmännen trängde in i brottsoffrens bostad medan de sov. Brottsoffren har därefter utsatts för knivvåld och hot. Det brottsoffer som tagit sig till bageriet hade en livshotande knivskada. Även om personerna deltagit mer eller mindre i olika gärningsmoment bedömer tingsrätten att alla ska dömas som gärningsmän. En av gärningsmännen var också åtalad för försök till mord mot en polis i samband med sitt gripande. Vid polisernas inträngande i gärningsmannens bostad har han angripit poliserna med kniv. Mannen döms för grov misshandel och försök till grov misshandel i den delen. Två av gärningsmännen har dömts till fleråriga fängelsestraff och utvisning. Den tredje gärningsmannen var 19 år vid gärningen och har dömts till närmare två års fängelse.

– De tilltalade har gjort sig skyldiga till allvarliga våldsbrott, men det är inte utrett att de försökt döda, säger rådman Johan Ahlberg.

För att beställa domen, maila till registratorn på adressen nedan och ange målnummer B 2956-20 i ämnesraden.