Uppsatspraktik för juridikstuderande

Studerar du till jurist och ska skriva uppsats? Är du nyfiken på notarietjänstgöring och arbete på domstol? Som uppsatspraktikant hos oss får du en inblick i tingsrättens olika arbetsuppgifter och en allmän träning i praktisk juridik.

Vi söker ständigt studerande från juristprogrammet för praktik på tingsrätten.
Fem av platserna är allmänna och en är inriktad på obeståndsrätt. Praktikperioden är 10 veckor på höst- eller vårtermin.

Praktikuppgifter
Arbetsuppgifterna som praktikant motsvarar till stor del de uppgifter som nyanställda notarier utför vid tingsrätten. Du deltar framför allt i beredningen av brottmål och är protokollförare vid huvudförhandlingar och häktningsförhandlingar samt skriver förslag till domslut och beslut. Om möjlighet finns kan du också protokollföra eller närvara vid tvistemålsförhandlingar.

Praktiken med obeståndsrättslig inriktning utför uppgifter enligt ovan, men fokuserar särskilt på handläggningen av konkurser, företagsrekonstruktioner, likvidationer och skuldsaneringar.

Praktikanterna på tingsrätten är alltid mycket uppskattade bland både domare och notarier. Oavsett framtida yrkesplaner är praktiken en bra erfarenhet för att få en inblick i domstolsprocessen och rättsväsendet i stort.


Om Attunda tingsrätt

Attunda tingsrätt är en av landets största och modernaste tingsrätter med cirka 150 medarbetare som arbetar centralt i Sollentuna. På tingsrätten handläggs drygt 13 000 brottmål, tvistemål och ärenden per år. Tingsrätten är organiserad i tre målavdelningar, en notarieenhet och en administrativ avdelning.

Vi kännetecknas av en inarbetad förbättringskultur med ett väl utvecklat ledarskap och medarbetarskap.

 


Ansökan

Praktiken ska vara kombinerad med uppsatsskrivande eller fristående kurs och du ska ha genomfört samtliga obligatoriska kurser på juristprogrammet.

Skicka din ansökan bestående av CV, personligt brev och kopia av senaste studiebetyget från juristprogrammet till: attunda.tingsratt@dom.se
Ange vilken praktik du är intresserad av, den allmänna eller den obeståndsrättsliga.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Platserna tillsätts löpande.

Kontakt
HR-specialist Maria Westerlund, 08- 561 695 64 maria.westerlund@dom.se

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss.

Följ oss gärna på Linkedin, där vi lägger ut våra lediga tjänster.

Uppdaterad
2020-12-06