IT-jobb på Domstolsverket

På Domstolsverkets IT-avdelning jobbar vi med moderna tekniker och arbetssätt för att lösa Sveriges Domstolars behov av IT. Just nu står vi inför många spännande utmaningar för att digitalisera verksamheten.

Gruppbild med fem medarbetare som står runt ett bord.

Framåt, enkel och stabil IT i rättvisans tjänst

Domstolsverkets IT-avdelning är hjärtat i över 80 domstolars digitalisering. Vi underlättar vardagen för cirka 7 400 IT-användare i Sveriges Domstolar och bidrar på så sätt till rättstrygghet och demokrati för landets invånare. Varje dag.

Domstolsverkets uppdrag är att utveckla, administrera och stödja alla domstolars och nämnders verksamhet inom Sveriges Domstolar. Ambitionen inom IT är höga och omfattar lösningar för exempelvis säkra mobila lösningar och en hög grad av automatisering. Tillsammans med andra närliggande myndigheter spelar Sveriges Domstolar också en viktig roll i digitaliseringen av informationsflödet inom hela rättsväsendet.

IT-miljön består av ett antal standardsystem och många egenutvecklade webbapplikationer, både interna och e-tjänster. Med moderna arbetssätt och tekniker löser IT-avdelningen Sveriges Domstolars behov av digitalisering.

IT-jobb på Domstolsverket

IT-avdelningens cirka 110 medarbetare samt 40–50 konsulter, svarar för drift, support samt utveckling och förvaltning av Sveriges Domstolars gemensamma system och infrastruktur.

Tillsammans med Sveriges Domstolar realiserar vi befintliga och kommande behov av IT. Vi bidrar med innovation, helhetssyn och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat. Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje!

Vi är en arbetsplats med fina resultat i den årliga medarbetarundersökningen och här finns stora möjligheter till kompetensutveckling. Kompetenta, engagerade och motiverade medarbetare är en förutsättning för att nå våra mål.

Domstolsverkets moderna huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Umeå och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 400 personer.

Möt våra medarbetare

Se våra filmer där medarbetare berättar om hur det är att arbeta på Domstolsverkets IT-avdelning. Du hittar dem här:

Vill du bli en av oss och bidra till din och allas rättssäkerhet?

Vi vill alltid komma i kontakt med intressanta och trevliga människor som kan bidra med kompetens som tar oss framåt på vår digitaliseringsresa. Varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan!

De jobb som finns ute just nu hittar du på sidan för lediga anställningar.

Uppdaterad
2023-03-28