Domstolspodden

Domstolspodden ger dig möjlighet att lyssna till intressanta samtal mellan olika personer som arbetar på domstolar runt om i landet. Samtalen kommer att röra olika frågor som handlar om domstolens roll, uppgift och utveckling.

Avsnitt 20: Domstolspodden om konkurser – Borgenärer, borgensmän och förmånsrätt

Konkurser är ämnet för Domstolspoddens nya avsnitt. Samtalet kretsar kring vad som händer när ett företag – eller en person – försätts i konkurs. Vad händer med de anställda när ett företag begärs i konkurs? Hur går det för den som har lånat ut pengar eller levererat varor till ett företag som försätts i konkurs? Går det att tala om ’bra’ och ’dåliga’ konkurser? Vilken roll har konkursförvaltaren – och vad ansvarar domstolen för i ett konkursärende? Det är några av de frågor som tas upp i programmet, där deltagarna också förklarar olika begrepp som rör konkurser.

Medverkande:

Eva Alsin, rådman, Göteborgs tingsrätt
Stefan Skeppstedt, konkursförvaltare och vd på Ackordscentralen Väst AB

Programledare:

Jesper Nietsche, presskommunikatör, Domstolsverket.

Mer om Domstolspodden

Du hittar tidigare avsnitt av Domstolspodden på vår gamla webbplats.

En podcast eller en podd är ett enkelt sätt att prenumerera på ljud- eller videofiler via nätet. Via ett program eller en app, väljer du vad du vill lyssna på, sen får du nya avsnitt löpande. Domstolspodden finns att ladda ner från Itunes. Du kan också lyssna på samtalen via podbean.com och Spotify.

Domstolspodden är ett samarbete mellan Helsingsborgs tingsrätt och Domstolsverkets kommunikationsavdelning.

Har du synpunkter på programmet, eller tips på ämnen som du tycker att Domstolspodden borde ta upp framöver? Hör gärna av dig, antingen via e-post: domstolspodden@dom.se eller använd hashtaggen #domstolspodden på Twitter.

Uppdaterad
2019-09-15