Inför besöket

Våra lokaler ligger centralt beläget vid Heden i Göteborg. Entréhallen med ingång till samtliga våra förhandlingssalar ligger i markplan.
Receptionen vid Förvaltningsrätten i Göteborg. Foto.Så här ser det ut när du kommer in till domstolen.

Besök bara domstolen om du måste

På grund av den pågående pandemin bör du bara besöka domstolen om du ska medverka vid förhandling. Om du har symptom som hosta, feber, andningssvårigheter eller snuva ska du inte besöka domstolen. Det gäller även om du bara har lindriga symptom.

Säkerhetskontroll och entréhall

När du kommer in på domstolen passerar du vår säkerhetskontroll.

I entréhallen möts du av en bemannad reception. Där finns också toaletter, låsbara förvaringsskåp, gott om sittplatser och tillgång till vatten och kaffeautomat. För den som har särskilda behov finns möjlighet att vänta i ett avskilt rum. Observera att vi endast har ett begränsat antal rum att tillgå.

Vi har sju förhandlingssalar i varierande storlekar. Utanför varje sal finns ett foto som visar hur salen ser ut inuti. 

Informationstavlor

Till höger om receptionen sitter en informationstavla som visar dagens förhandlingar. Det finns också informationstavlor utanför varje förhandlingssal med information om dagens förhandlingar i den specifika salen. Eventuella förseningar presenteras på tavlorna med en ny starttid för förhandlingen. Om en förhandling ställs in framgår även detta.

I vår entréhall finns också en informationstavla med praktisk information. Där visas bland annat realtidsinformation från Västtrafik om avgångar för spårvagn och buss från de närliggande hållplatserna Heden och Ullevi Södra.

Tillgänglighet

Vår entré som ligger i markplan är tillgänglighetsanpassad. Det finns möjlighet att använda hörselteknisk utrustning i alla våra salar. Utrustning finns att låna i vår reception.

För dig som är tolk eller ombud

I anslutning till förhandlingssalarna finns ett tolkrum avsett för tolkar som är i behov av enskildhet innan en förhandling eller under paus vid förhandling. För tillträde till rummet krävs en kod, som erhålls i receptionen. För ombud finns ett begränsat antal enskilda samtalsrum. För att få tillgång till ett rum kontaktas receptionen.

Titta in hos oss

Förbered dig inför besöket hos oss och titta in i entréhall och förhandlingssalar via vår virtuella rundtur.

Uppdaterad
2019-03-18