Skicka in handlingar till domstolen

Vi tar gärna emot era handlingar digitalt. På detta sätt kan vi snabbare hantera inkomna handlingar och därmed korta ner handläggningstiderna.

Säker (krypterad) e-post

Om ni har handlingar med känsliga personuppgifter eller uppgifter som omfattas av sekretess kan ni skicka dom via vårt formulär för säker e-post. Privatpersoner, myndigheter, kommuner och andra intressenter kan använda sig av detta kontaktformulär för att skicka in handlingar till förvaltningsrätten i Växjö.

Med formuläret skickas ett meddelande till domstolen med säker e-post. Det innebär att meddelandet lagras på en krypterad server hos Domstolsverket. Varken meddelandet eller bilagorna skickas oskyddade över internet. Handlingar i de vanligaste filformaten kan bifogas, i storlek upp till 20 Mb.

För att skicka meddelandet krävs att koden längst ner på sidan skrivs in. Det är ett skydd mot att tjänsten missbrukas. Skriv in bokstäverna som visas och skicka formuläret med Send-knappen. Meddelandet visas därefter i PDF-format och kan sparas ner.

Observera! Du ska få en bekräftelse skickad till den e-post du angivit som bekräftar att domstolen mottagit ditt meddelande. Får du ingen sådan bekräftelse – vänligen kontakta domstolen för att säkerställa att ditt meddelande nått fram.

E-post

Vår e-postbrevlåda bevakas varje dag under våra öppettider. När du har mailat till oss så får du en bekräftelse om att vi har mottagit ditt e-postmeddelande.

Vanlig post

Om du vill skicka in dina handlingar med vanlig post skickar du dom till vår postadress.

Vill du skicka rekommenderat?

Rekommenderad post måste skickas till förvaltningsrättens postadress. REK som skickas till vår besöksadress kommer inte att kunna levereras av PostNord.

REK får heller inte vara adresserade till någon medarbetare vid förvaltningsrätten.

Lämna in handlingar personligen

På grund av covid-19 ber vi dig att bara besöka domstolen om du måste, och aldrig om du har symptom på luftvägsinfektion. Det gäller även om du bara har lindriga symptom.

Receptionen är bemannad mellan kl. 08.00 och 16.00, måndagar till fredagar. Om du har vägarna förbi våra lokaler under övriga tider så har vi ett brevinkast utanför entrén där du kan lämna in handlingar.

Uppdaterad
2020-11-25