Kompetensutveckling hos oss

Engagerade och kompetenta medarbetare som utvecklas och får möjlighet att nå sin fulla potential gör vår verksamhet bättre. Hos oss får du löpande kompetensutveckling och stöd för att kunna utvecklas i din yrkesroll.

Som anställd i Sveriges Domstolar har du möjlighet att ta del av ett brett utbud av kompetensutveckling. Det hjälper dig att bredda dina kunskaper och ger dig de bästa förutsättningarna för att utvecklas i din yrkesroll och ta dig an nya arbetsuppgifter och utmaningar. Hos oss pågår även många utvecklingsprojekt där det behövs kompetens från flera olika verksamhetsområden. För oss är kompetensutveckling ett brett begrepp som kan inkludera allt från att gå kurser till att delta i olika arbetsgrupper, nätverk och projekt.

Medarbetarsamtal och individuell utvecklingsplan

Medarbetarsamtalet är ett exempel på hur vi gemensamt följer och stöttar din utveckling. Tillsammans med din chef gör du en individuell utvecklingsplan utifrån verksamhetens mål och vår kompetensstrategi. De flesta av våra kurser genomför vi i egen regi och kurserna är alltid anpassade för att du ska ha största möjliga nytta av dem i ditt dagliga arbete.

Är du nyanställd och saknar juridisk utbildning? Då får du en introduktionsutbildning där du får lära dig mer om Sveriges Domstolars uppgift, organisation och arbete.

Uppdaterad
2019-09-16