Information med anledning av Coronavirus

Om du är kallad till domstolen gäller kallelsen tills du får någon annan information. Du måste därför kontakta domstolen om du känner dig sjuk med symtom som hosta eller feber, även lindriga.

Kontaktuppgifter står på din kallelse. Alternativt kan du ringa oss på 040-35 57 00 eller skriva till hovratten.skaneblekinge@dom.se.

Regeringens förbud mot att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare omfattar inte hovrättens verksamhet. Om du är frisk ska du därför komma till domstolen om vi har kallat dig. Detta gäller även om du har varit utomlands. Om du själv är sjuk kan det i vissa fall vara möjligt att närvara via telefon eller video. Du måste därför kontakta hovrätten så att rätt åtgärder kan göras.

Har du ett annat ärende till domstolen ber vi dig att inte besöka oss om du har sjukdomssymtom. Kontakta oss i stället via e-post, telefon eller vanligt brev. Postadress Box 846, 201 80 Malmö

Besöka rättegång

För närvarande tar vi inte emot studiebesök. När det gäller övrig allmänhet uppmanar vi till försiktighet för att minska smittspridningen.

Håll avstånd

  • För att så långt möjligt undvika trängsel i förhandlingssalarna har antalet åhörarplatser begränsats. Tänk på att välja en plats med avstånd till andra åhörare.

Undvik alla icke nödvändiga besök

  • Allmänheten uppmanas att undvika alla icke nödvändiga besök på hovrätten.
  • Uppmaningen gäller tills vidare och syftar bl.a. till att skydda personer som tillhör olika riskgrupper, vars närvaro på domstolen är nödvändig.

 

 

 

Uppdaterad
2020-11-19